CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem hagyják abba! Új nyitány a régi hazudozással

2019. október 18. 00:05 - csú

abel-borbely_kettos_portre.PNGBorbély Lénárd és Ábel Attila: minek nézik a választókat? Ugratják a csepelieket vagy tényleg azt hiszik, hogy mindenkit lóvá lehet tenni?

Borbélyék ott folytatják, ahol abbahagyták. Hazudnak, csúsztatnak. A csepel.hu-n, három nappal az önkormányzati választások után, megjelent egy rövid hír Újrázott a csepeli polgármester címmel. A cím igaz, de mindjárt az első mondat  hazugság. Azt írja ugyanis az ismeretlen szerző, talán még mindig Ábel Attila volt alpolgármester, aki megbukott október 13-án választókörzetében, hogy: „A csepeli választópolgárok szavazatainak közel 53 százalékával újraválasztották Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) polgármestert a XXI. kerületben.” Hazugság. A valasztas.hu-n elérhető hivatalos adatok szerint, 100 százalékos feldolgozottság után, a végeredmény a következő:
A névjegyzékben szereplő választópolgárok száma: 60 324 fő

Megjelent: 29 01 fő (48,1 %)

Érvényes szavazatok száma: 28 360 

Borbély Lénárd szavazatainak száma: 14 899 

Ez a választópolgárok szavazatainak nem „közel 53 százaléka”, hanem 24,69 %-a. Ami persze győzelem, illik hozzá gratulálni, de a közzétett adatokból kiderült, hogy a csepeli választópolgárok több mint fele, 51,2 %-a el sem ment szavazni, másrészt, hogy a választásra jogosultak közel egynegyede támogatta csak a polgármester újrázását. 

Kíváncsi vagyok, hogy

az új testület összetételében kialakult 50-50 százalékos (fideszes-ellenzéki) arány elegendő lesz-e a korábbi, most megbukott politika folytatásához, s az ellenzéki oldalról bejutott kilenc önkormányzati képviselő képes lesz-e a jövőben az ilyen és ehhez hasonló „kicsiny” hazugságok terjesztését megakadályozni. Az egyik meghatározó kérdés, lesz-e változás a fideszes pártpolitikát terjesztő csepel.hu-n és a Csepeli Hírmondóban. Ha nem sikerül e két fórum tartalmát alapjaiban megváltoztatni, valóban ott folytathatja Borbély, ahol abbahagyta. 

vox

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1815230424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TJóska 2019.10.21. 16:20:07

Jól értem, hogy Erdősi Éva a szavazópolgárok szavazatainak ötödét érte el (sacc/kb?)
süti beállítások módosítása