CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hol szabad vagy, otthon vagy – Budapest Mindenkié!

2019. október 20. 04:24 - csú

karacsony_oktober_23-2019.jpg56 hősei mellett a harmadik köztársaság 30 évvel ezelőtti kikiáltására is emlékeznek a Karácsony Gergely főpolgármester által meghirdetett október 23. -i fővárosi ünnepségen.

Hol szabad vagy, otthon vagy – Budapest Mindenkié! címmel jött létre egy Facebook-esemény, október 23-ára, ahol Budapest új főpolgármestere, Karácsony Gergely beszédet mond majd nyilvános rendezvényen koncertet ad a Quimby. A helyszín a Városháza parkolója, melyet a Károly körút felől lehet majd megközelíteni. A rendezvény 17 óra 30 perckor kezdődik

1956. október 23-án a magyarok kiálltak a szabadságukért. Azért harcoltak, hogy hazájuk elnyomástól független, szabad európai ország legyen. Idén azonban nem csak erre emlékezünk: 1989-ben szintén október 23-án kiáltották ki a köztársaságot.

Visszaszerezzük az

elvett éveket, visszaadjuk a fővárost a budapestieknek, megteremtjük a beleszólás jogát közös ügyeinkbe és élő, élhetőbb, zöld metropoliszt építünk! - olvasható a meghívóban, ami így folytatódik:

Emlékezz velünk ’56 hőseire, ünnepeljük együtt a harmadik magyar köztársaság születésnapját!

Hallgassuk meg együtt Budapest új főpolgármestere, Karácsony Gergely beszédét!
A nyilvános rendezvényen koncertet ad a Quimby. A helyszín a Városháza parkolója, melyet a Károly körút felől lehet majd megközelíteni.”

Forrás: Klubrádió és Városi Kurír

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6515236724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása