CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A szabadságot és a köztársaságot ünnepelte Karácsony Gergely

2019. október 24. 04:24 - csú

karacsony_gergely_-2019-10-23_varoshazi_unnepseg.jpg„Ma nem azért vagyunk itt, hogy tüntessünk valami ellen, hanem hogy a szabadságot és a köztársaság 30. születésnapját ünnepeljük” – kezdte beszédét Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester a Városháza előtt rendezett ünnepségen

Emlékeztetett rá, hogy a köztársaság szó nyolc éve eltűnt hazánk nevéből, és mindennapjainkból is - tíz nappal ezelőtt azonban újjászületett. Budapest azonban nem lehet önző,  hiszen ez nem csak az itt élők, hanem a nemzet fővárosa - azoké is, akik nem a változásra szavaznak. Az ő bizalmukat is meg kell nyerni. Mint mondta, Október 23. 1956-ban és 1989-ben is a közösséggé válás pillanata volt, amikor megmutattuk a jobbik énünket, amikor különböző értékrendű embereket kötött össze a haza és a szabadság szeretete .

Az igazság, a köztelevízió és rádió, a nemzeti és a lyukas zászló sem lehet kizárólag egyik vagy a másik oldalé, hiszen ezt a közös értéket jelenti a köztársaság.

Október 13-án visszavettük a várost, de

nem magunknak szánjuk, hanem nektek budapestieknek adjuk át - folytatta a főpolgármester, aki egy zöldebb, szabadabb fővárost ígér. Itt tervei szerint stadionok helyett ct-ket adnak át, a látványberuházások helyett a zöldfelületek gyarapodnak, az oligarchák visszaéléseinek pedig nem marad tér. Karácsony  emberségesebb városvezetést ígért, így többek a kilakoltatások leállítását is megemlítette.

Mint mondta, Orbánék, a Fidesz vezetői talán megpróbálják szembe fordítani a vidéket a fővárossal, de ezt meg kell akadályozni. Semmit rólunk, nélkülünk - hangsúlyozta Karácsony Gergely, aki azt is kiemelte, hogy a város fejlesztési projektjeiről már nem dönthet önhatalmúan a kormány. Felhatalmazást kérünk arra is, hogy teljesítsük, amit Budapest akar - tette hozzá.

Karácsony Gergely bejelentette, hogy megnyitják a Városháza előtti parkolót, ami közpark lesz a későbbiekben.

Tegyük Budapestet a következő öt évben olyanná, amilyennek az '56-os hősök és a '89-es rendszerváltók is szerették volna: menőnek, zöldnek szabadnak, és összetartozónak - tegyük olyanná, amilyen egyszer Magyarország egésze is lehet - mondta beszéde végén Karácsony Gergely, aki arra kért mindenkit, hogy a későbbiekben is maradjanak együtt, ne engedjék el egymás kezét a fővárosiak.

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8615258210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása