CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyilvánosságot és világosságot Csepel közügyeinek intézésében!

2019. november 05. 05:55 - csú

kerdojelerdo.jpegTitkolózással, a nyilvánosság kizárásával készíti elő a csepeli önkormányzat képviselő-testületének november 6-án, szerdán vagyis holnap 16 óra 30 perckor kezdődő alakulóülését Borbély Lénárd fideszes polgármester és - egyelőre ismeretlen vagy nagyon is jól ismert? - stábja. Az elmúlt  9 év alatt a papagájkommandó által alaposan lejáratott hírportál, a csepel.hu változatlanul a nem a főoldalon, hanem eldugva közli az alakuló ülés napirendjét. 

Kétségtelen, a kitartó érdeklődők a weblapon, ha megtalálják az Önkormányzat nevű rovatot, és arra rákattintanak, majd a lefutó menüből kiválasztják a Testületi ülések elnevezésű fület, akkor már csak a Meghívók című alrovatra kell rákattintani, és azonnal látható lesz az Alakuló ülés 2019.11.06 felirat. Itt már csupán egy újabb kattintásra van szükség, és olvashatóvá válik a Meghívó, vagyis napirendet tartalmazó szöveg. 

Ilyen egyszerű az egész. De még ne örüljön a közélet iránt érdeklődő csepeli. Igaz, a napirendet végre megtalálta, de halvány derengése sem lehet, és Csepelen nem is lesz arról, hogy kiket javasol a polgármester alpolgármesternek. Mennyi illetményt és juttatást javasolnak a polgármesternek és alpolgármesternek? Hogyan alakul az önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök, alelnökök, bizottsági tagok és tanácsnokok tiszteletdíja és mit kapnak természetbeni juttatásként? Kik kerülnek be az önkormányzati társaságok felügyelő bizottságaiba, a testületi bizottságokba? 

A végső döntést

természetesen a képviselő-testület fogja meghozni, de miért nem lehet a javasolt személyekről, tervezett összegekről előzetesen tájékoztatni a csepelieket? 

Az önkormányzati választáson összefogott ellenzék ezt szó nélkül tűri? Ugyanannyi mandátumot szereztek mint a Fidesz, de hallgatnak. Ne hagyják szó nélkül a csepeliek átverését szolgáló kísérleteket. Értsék meg és vegyék tudomásul, hogy a nyilvánosság, az átláthatóság, a világosság jogos igénye minden csepelinek - még akkor is, ha 9 éven át elzárták őket a közügyektől. Ugyanez a nyilvánosság és világosság ad segítséget, erőt és stabil hátteret a választáson megerősödött csepeli ellenzéknek. A helyi újság és a csepel.hu internetes weblap használata ehhez nélkülözhetetlen. Ne feledjék: a csepeli közügyek intézésében mindennek alapja a nyilvánosság és a világosság

Addig is, amíg ebből kézzel fogható jeleket érzékelhetnek a csepeliek, a kínos keserves keresgélés megelőzéséhez az alábbiakban közöljük a november 6-i, szerdai alakuló ülés napirendjét:

Meghívó 

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete

2019. november 06-án (szerda) 16.30 órai

kezdettel tartandó alakuló ülésére, melynek helyszíne az

Országzászló

illetve a

Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme

(1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint 5.)

Napirend előtt a Szent Imre téren az Országzászlónál:

A Helyi Választási Bizottság elnöke ismerteti a választás eredményeit

Előadó: Felkai Péterné

A Képviselő-testület tagjainak eskütétele és a megbízólevelek átadása

Esküvevő: Felkai Péterné

A polgármester eskütétele és megbízólevelének átadása

Esküvevő: Felkai Péterné

Ünnepi beszédek

Nyílt ülés a Nagytanácsteremben:

Napirend-tervezet 1. pontja:

a.)Javaslat az alpolgármesterek megválasztása során leadott szavazatok összesítéséhez szükséges bizottság felállítására, és tagjainak megválasztására
ElőterjesztőBorbély Lénárd polgármester
b.)Javaslat az alpolgármesterek megválasztására titkos szavazással
Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester
c.)A megválasztott alpolgármesterek eskütétele
Esküvevő: Borbély Lénárd polgármester

Napirend-tervezet 2. pontja:

         Javaslat a polgármester illetményének és juttatásainak megállapítására

Előterjesztő: dr. Szeles Gábor jegyző

Napirend-tervezet 3. pontja:

Javaslat az alpolgármesterek illetményének és juttatásainak megállapítására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Napirend-tervezet 4. pontja:

Rendelettervezet Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló többször módosított 25/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelet módosítására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Napirend-tervezet 5. pontja:
a.) Javaslat a bizottságok tagjainak, elnökének, alelnökének megválasztására, valamint a tanácsnokok megválasztására
Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

           b.)A bizottságok nem képviselő tagjainak eskütétele
         Esküvevő: Borbély Lénárd polgármester

Napirend-tervezet 6. pontja:
a.)Javaslat a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. felügyelőbizottsági tagjainak megválasztására
Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester
b.)Javaslat a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagjainak megválasztására
Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester
c.)Javaslat a Csepeli Városkép Kft. felügyelőbizottsági tagjainak megválasztására
Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Napirend-tervezet 7. pontja:

Rendelettervezet az önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök, alelnökök, bizottsági tagok és tanácsnokok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásairól szóló rendelet megalkotására (egyidejűleg a 22/2014. (X.30.) önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezése)

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Budapest, 2019. október 31.

                                                                                                 Borbély Lénárd sk.

                                                                                                              polgármester

Utoljára frissítve: 2019. november 04. hétfő, 09:45
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9315288884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.11.05. 08:08:50

Az alakuló ülésen kiderül, megvette-e Borbély az ellenzéki képviselők valamelyikét jól fizető pozícióval! Én az ellenzék helyében egységesen nem vennék részt olyan javaslatok megszavazásában, amit előre nem egyeztetett velük a fideszes oldal! Az azt jelenti, megint diktálni akarnak, kész tények elé állítani! Persze ha már meg van véve valaki, akkor lehet az ellenzék előzetes megkérdezése nélkül is bármit helyben előterjeszteni, s szavaztatni róla! Akkor ismét működik majd a szavazógép, egy vagy több ellenzéki áruló közreműködésével!

Ha van vér a megválasztott ellenzéki képviselők pucájában, akkor mind a 9-en NEM VESZNEK RÉSZT A SZAVAZÁSBAN! Így nem lesz semmilyen előterjesztés elfogadva! A nyilvánosságra, azaz a választókra is tartozna, mit akar Borbély elfogadtatni! A képviselők minket képviselnek, MI PEDIG TISZTA VIZET SZERETNÉNK A POHÁRBAN LÁTNI! Előre nyilvánosságra kell hozni minden előterjesztést! Csak úgy tudunk meggyőződni róla, az általunk választott képviselők MINKET KÉPVISELNEK, VAGY A SAJÁT ZSEBÜKET!
Dixi et salvavi animam meam.

Utóirat: Borbély meg ne igyon előre a medve bőrére, hogy a nép szótlanul fogja tűrni, ha mesterkedéssel többséget teremt magának a képviselőtestületben!

TJóska 2019.11.05. 16:29:18

Én az ellenzék helyében EGYSÉGESEN nem vennék részt....Súlyos betegségről beszélhetünk :)
süti beállítások módosítása