CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kál Károly: Visszavonhatatlan garanciák kellenek az ígéretek mellé

2019. november 20. 03:36 - csú

csepeli_hev_vegallomas_kodben_1.PNGMi az összefüggés? Lassan oszlik a köd az atlétikai VB megrendezése és a csepeli HÉV jövője körül 

Hétfő  este ( 219.11.18 ) jelen voltam a csepeli Önkormányzat rendkívüli testületi ülésén.
Napirendi pont egy volt: Javaslat a Budapesti Atlétikai Központ és Közpark, valamint a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésének támogatására
Határozati javaslat: „Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete úgy dönt, hogy kiáll a Budapesti Atlétikai Központ és Közpark, valamint a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése mellett és arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert és a Fővárosi Közgyűlést, hogy járuljanak hozzá a Budapesti Atlétikai Központ és Közpark megvalósításához.”

A képviselő testület többsége 11 igen 5 nem 1 tartózkodás mellett a határozati javaslatot elfogadta.

Véleményem szerint ez a döntés szimbolikus jellegű. Elvi kinyilatkoztatása annak, hogy a csepeli képviselő testület többsége szeretné ha az objektum és a közpark megépülne és az atlétikai VB pedig Budapesten megrendezésre kerülne. Második része egy kérés a Főpolgármesterhez és a Fővárosi Közgyűléshez.

Nagyon leegyszerűsítve ez arra jó, hogy

Csepel Polgármestere, mint a Fővárosi Közgyűlés tagja nyugodt lelkiismerettel érvelhessen az Atlétikai VB megrendezése mellett a csepeli képviselő testület határozatával a háta mögött. Ennél többre ez a határozat senkit és egyetlen, az ügyben illetékességgel rendelkező szervezetet sem kötelez semmire, és nem is támaszt velük szemben semmilyen elvárást.
Ugyanis:
1. Az előterjesztésben ismertetett projektek egyike sem szerepel a határozati javaslatban (Új híd, H-7 HÉV felújítás, közpark, stb.)
2. Nem is szerepelhet mert egyik sem Csepel kompetenciájába tartozik.
Számomra úgy tűnt mintha ez elkerülte volna a tisztelt felszólaló képviselők figyelmét.

És most forduljunk rá a projektre, ami nem is egészen egy hanem kettő, de lehet hogy három, vagy több.

Minden elismerésem a projektet bemutató helyettes államtitkár úré! Tetszetős elképzelések, és megvalósulásuk esetén igazán pozitív változásokat hozna Észak-Csepel fejlődésében. Ha, csak rajtam múlna, biztos, hogy megvalósításra kerülne. De nem tőlem függ, és nem is a csepeliektől!
Hát akkor kin vagy min múlik?- fogalmazódik meg azonnal a kérdés.
1. A projekt a kormányé
2. A terület Budapest IX. Kerületi Önkormányzatáé
3. A közpark létrehozása kormányzati döntést igényel
4. A H-7 Hév felújítása, Kálvin térig történő elvezetése szintén kormányzati döntést igényel
5. Az Észak-Csepelre megálmodott híd szintén kormányzati döntést igényel
6. A Ráckevei HÉV felújítása szintén a kormányon múlik
7. A kapcsolódó beruházások, mint egyetemiváros, evezős pálya, extrém park szintén a kormányzati projekt része

Azt azért lássuk világosan, hogy maga az Atlétikai Stadion és a VB a hozzá kapcsolható fejlesztésektől függetlenül is megvalósítható. A Fővárosi Közgyűlés és a Ferencvárosi Önkormányzat ellenében is. Csak kell egy törvény amely elvonja az önkormányzatok ilyen irányú döntési kompetenciáját és a kormányhivatalokhoz helyezi. Ezzel kapcsolatban a médiákban már lehetett olvasni híreket.

Mit tehet ebben a helyzetben egy jobb sorsra érdemes település, Csepel és annak Tisztségviselői és Képviselő Testülete? Mindent meg tesz annak érdekében, hogy a megálmodott projektből minél többet behúzzon Csepelre.

Egy hasonlattal élve. Annak idején amikor még versenyszerűen kajakoztam és kenuztam a csepeli egyesületben, a versenyeken mindig arra figyeltem, hogy ha beledöglök is, de a legelöl haladó farvizén maradjak. És az utolsó száz méteren kezdtem igazán hajrázni. Bejött. Most is nyerni szeretnék!

Tehát én ezért azt javasolnám Csepel Tisztségviselőinek és a Képviselő Testület tagjainak, hogy tegyék félre pártidentitásukat, ideológiai beállítódásukat! Közösen, egyeztetve, ki-ki a maga lehetőségeit felhasználva, a Stadion és az Atlétikai VB projekt „farvizén evezve” tegyenek meg mindent a siker érdekében!
Merjék felvállalni álmaikat, merjék megvalósítani mások álmait!
Kérjenek, szerezzenek, sajtoljanak ki az illetékesekből visszavonhatatlan garanciákat!
Ha kiteszik őket az ajtón, menjenek vissza az ablakon!
Ne elégedjenek meg egy tál lencsével!
És kérjék ehhez a munkához Csepel egyszerű és egyben nagyszerű „gyermekeinek” a támogatását!

Forrás: Kál Károly Facebook oldala

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2215313978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása