CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kompromisszumos megoldás kell az atlétikai világbajnokság ügyében!

2019. november 22. 05:16 - csú

atletikai_vb_atletikai_stadion_latvanyterv_777-es.pngBudapesti díszpolgárok kérik az atlétikai vb megrendezését: Miklósa Erika operaénekes, Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya és Merkely Béla professzor levelet írt Karácsony Gergely főpolgármesternek, amelyben arra kérik, hogy támogassa a Csepel jövőjét is befolyásoló 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezést.

"Magánszemélyként, civilként és Budapest felelős díszpolgáraiként mondtunk véleményt a tervezett atlétikai sport- és szabadidős parkról. Mellette vagyunk, és azt gondoljuk, talán a fővárosi döntés előtt érdemes róla még beszélni" - írta Miklósa Erika csütörtökön Facebook-oldalán.

A levélben azt írják, hogy az atlétikai világbajnokság a világ egyik legnézettebb, legnagyobb presztízsű nemzetközi sporteseménye, így a vb előtt és alatt Budapestre figyel majd a világ.

"Mindannyian egyetértünk abban, hogy Budapesten kiemelt szerepet kell kapnia az egészségügynek, a kórházak fejlesztésének, de legalább ugyanennyire fontos a prevenció, a lakossági edukáció, az egyének tudatosabb egészség szemlélete, mindezt annak érdekében, hogy az utánunk következő generációk egészségesebbek legyenek.

A tervezett atlétikai központ ideiglenes lelátókkal bővítve kezdené meg működését a világversenyre, de utána egy lényegesen kisebb lelátójú, hazánkban egyedülálló atlétikai centrum maradna csepeli edzőpályákkal, fedett edzőcsarnokkal, és ami legalább ennyire fontos, az egészséges életmód igényeit kiszolgáló sport- és szabadidős parkkal a fővárosi lakosok számára is." - áll a levélben, amelynek írói szerint az atlétikai központ hosszú távon kínálhatna sportolási lehetőséget az egyetemi hallgatóknak, továbbá a nagyközönségnek, futóknak, a szabadidősport szerelmeseinek.

"Ha megvalósul e beruházás, az számos további infrastrukturális és közlekedési fejlesztést von maga után, Budapest egy újabb része válhat méltóvá egy európai világvároshoz, amelynek előnyeiből minden budapesti polgár részesülhet" - zárul a levél.

Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének a jogát, jelenleg ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez. Karácsony Gergely főpolgármester a hónap elején, miután részt vett a kormányülésen, az atlétikai stadion építéséről és az atlétikai világbajnokságról közölte: azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról, és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését. Hétfőn a Magyar Atlétikai Szövetség - konkrétumok nélkül - pozitívnak és előremutatónak értékelte a találkozót a főpolgármesterrel.

Kompromisszumos megoldást kell találni a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság ügyében Miklósa Erika operaénekes szerint, aki tizenéves koráig atletizált - egy baleset miatt ért véget a sportolói karrierje -, ám a mai napig rendszeresen fut, teljesítette már a New York-i maratont is.

"A kultúra és a sport összetartoznak, a tömegsport elkötelezett híve vagyok - mondta a Budapest díszpolgára címet is kiérdemlő világhírű énekesnő a Népszavának. - Ha felépülne az atlétikai stadion és rendeznék a környezetét, akkor egy olyan élménytér jönne létre a főváros jelenleg elhanyagolt részén (a Rákóczi-híd pesti hídfőjénél), amiből a lakosság is profitálna. Lenne egy olyan hely, ahol biztonságos körülmények között, jó levegőn lehet futni, sétálni, a vb után a stadion lelátóját visszabontanák és a létesítmény mindenki számára elérhető lenne. Nőként nekem különösen fontos, hogy olyan helyen tudjak sportolni, ahol biztonságban érezhetem magam."

Forrás: Facebook és Népszava

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr915318844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.11.22. 07:35:36

Mi lenne ha egyszer a fideszesek nem más faxával vernék a csalánt, és téglajegyek vásárlásával összeadnák az atlétikai stadion árát! A helyéről meg döntsenek közösen a fővárosi közgyűléssel! Ahol nincs útjában a fővárosiaknak! Tőlem téglajegyek árából akár Felcsúton is megépíthetik a stadiont! A lényeg, adóforintot egy fillért se költsenek a felépítésére, de még a fenntartására sem! Az összes stadion tartsa el magát a saját bevételeiből!

Ugyanis erre ítélte Németh Szilárd 9 éve a Munkásotthont! Egy fillért se kap az államtól és a csepeli önkormányzattól! Közben meg Borbély a csepeliek adójából jól tartja az embereit, de még az árulókat is!

Tarjányi László 2019.11.22. 07:36:29

Ne népszavazás legyen, hanem Orbán hirdessen Orbán-békekölcsönt! Aki hisz őbenne, az jegyezzen fejenként 100 ezer forint értékű téglajegyet! Van neki 1.5 millió szavazója, szorozva 100 ezerrel, az pontosan 150 Milliárd forint! Lesz még 50 Milliárd tartalék is ha Mészáros feljebb vinné az árat!
süti beállítások módosítása