CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel közlekedése összeomlik, ha csak az atlétikai stadion épül meg

2019. november 25. 05:46 - csú

szabo_szabolcs-jo-parlamenti_kep-777_8.png"Világosan kell megfogalmazni, hogy csak bizonyos feltételek teljesülése esetén fogadja el Csepel az atlétikai stadion megépítését, és nem szabad biankó csekkeket osztogatni.

Teljesen világos, hogy ha nem lesz egy jól működő felújított hév, ha nem lesz kétszintű kereszteződés a Corvin-csomópontnál, ha nem lesz felújítva és kibővítve a Gubacsi-híd, ha nem lesz befejezve a Gerincút, és nem épül meg belátható időn belül az Albertfalvai-híd, akkor Csepel közlekedése végképp összeomlik.

Ha mindezek nem valósulnak meg, akkor se ki, se be nem lehet majd közlekedni, vagyis ez az atlétikai stadion önmagában nem hoz semmit sem Csepelnek. Sőt! Ezen kívül garanciát kellene követelni annak érdekében, hogy az északi szigetcsúcs területén egy normális, élhető, használható és megközelíthető közpark épül. Amíg ezekre nincs garancia, addig nincs miről beszélni." - Így összegezte markáns véleményét Dr. Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár  országgyűlési képviselője .

Szabó Szabolcs egyetért Baranyi Krisztinával, Ferencváros ellenzéki polgármesterével, aki sajtótájékoztatón mondta el, mi kell ahhoz, hogy Csepel északi szomszédja megadja az engedélyt az atlétikai világbajnokság központi stadionjának megépítésére:

Ferencváros polgármestere nem atlétikai stadiont, hanem egy tömegsportigény kielégítésére alkalmas központot szeretne. Ezt a világbajnokság után átadnák a budapestieknek. A stadion mellé sok zöldet, szoborparkot, kutyafuttatót, játszóteret és szakrendelőt is elképzelt, ezek is a feltételei között szerepelnek.

Feltétele, hogy:

  • a diákváros koncepció első két üteme valósuljon meg, ami 4000 kollégiumi helyet jelent két éven belül;
  • tárgyaljanak róla, hogy az Országos Széchényi Könyvtár Ferencvárosba költözzön.

Baranyi beszélt arról is, hogy maradjon meg a Vituki strand, azt adják át a közösségnek. Fenntartotta korábbi véleményét, vagis „luxus megépíteni egy olyan stadiont, amelyet aztán szinte senki sem látogat majd a világverseny után, legfeljebb azok, akik azt használják.” 

Forrás: Szabó Szabolcs közösségi oldala és hvg.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9815322926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása