CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

(Z)űripar: kisvasút és stadion után magyar űrhajós is dukál

2019. november 29. 03:33 - csú

urhajosok_orban_es_putyin.PNGŐk fognak repülni? Orbán úr, Putyin úr és Bajkonur

Nemcsak a világ űrhajósai jönnek hozzánk, hanem hamarosan már mi is megyünk! Miként beszámoltunk róla,   Szijjártó Péter  egy űrkonferencián bejelentette, hogy 2024-ben újra, immár a második űrhajóst küldenénk az űrbe. Méghozzá az oroszokkal együttműködésben. Gergely Zsófia a Klubrádióban a következőket fűzte a hírhez:

Azzal indult az idei év, hogy sikerült megszereznem Szijjártó Péter egy még titkos javaslatát arról, hogy rendezze meg Magyarország jövőre a nemzetközi űrkongresszust. Persze rögtön cikket írtam belőle, helyenként még jól is szórakoztam közben, ahogy a kormánytervezetben hót’ komolyan bizonygatták, hogy – potom 1 millió euróért – kell ez az esemény nekünk, mint egy falat kenyér. Mert ha nálunk dzsesszelnek körbe a világ űrhajósai, az majd növeli az országimázst, ráadásul a magyarok is zabálják majd, hiszen a mi Farkas Bercink pont 40 éve tette be a szkafanderes lábát a világűrbe. Ráadásul egy magyar űrkongresszus végre ráirányítaná a nemzetközi figyelmet az innovatív magyar űrszektorra – ja, mert olyanunk is van?

Erre most robban a hír, hogy

nemcsak a világ űrhajósai jönnek hozzánk, hanem hamarosan már mi megyünk: ugyancsak Szijjártó Péter tegnap egy űrkonferencián bejelentette, hogy 2024-ben újra, immár a második űrhajóst küldenénk az űrbe. Méghozzá az oroszokkal együttműködésben – és ez az a pont, ahol az űrutazástól már erősen időutazás fílingem is lett.

És tudják, mi a legelkeserítőbb? Itt senki nem lesz, hogy mint az atlétikai vébénél a vadiúj főpolgármester Karácsony Gergely, berántsa a féket. Azzal, hogy addig a francokat lesz stadion, amíg nincsenek kipipálva ezerszer fontosabb dolgok. Pedig ugyanígy kellene: addig ne akarjunk – ráadásul Putyin csicskájaként – a kozmoszban villogni, amíg minden erre szánt forintnak többszörösen helye lenne, itt a földön.

GERGELY ZSÓFIA (Klubrádió)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10015330000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása