CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

MENTHETETLEN A MENTŐHELYZET CSEPELEN?

2019. december 13. 00:21 - csú

kezfogo_borbely_es_nemeth_kozott_mento_hatterrel_1.PNGBorbély Lénárd és Németh Szilárd egymásra talált a mentőkocsi-átadási ceremóniában, reprezentációban, de a csepeli közpénzből vásárolt mentőautók nem mindig találnak rá a sérült vagy súlyos beteg csepeliekre

Rémes vagy inkább rémtörténetek járnak szájról szájra Csepelen arról, hogy alkalmanként egy-egy súlyosabb esetben milyen sokat kell várni a mentők kiérkezésére a hívásuk után.Történik ez annak ellenére, hogy díszes felhajtások, csinnadratták kíséretében már több rohamkocsit is vásárolt a kerület a mentőknek. Horváth Gyula nem egy rémtörténetet, hanem egy közelmúltban megtörtént esetet tett közzé saját közösségi oldalán úgy, hogy annak okairól, hátteréről is képet adott:

Horváth Gyula Babati Ferenctől a kerületben működő Petőfi Lakásszövetkezet elnökétől értesült egy drámai eseménysorozatról.  Pár nappal ezelőtt az egyik csepeli épület  lépcsőházában egy hölgy a lépcsőn elesett és nagyon súlyos fejsérülést szenvedett. A lakók értesítették a mentőket, akik csak jó félórás késéssel tudtak kocsit küldeni. A hölgy erősen vérzett és sokkos állapotban volt. A kiküldött mentő  Ráckevéről érkezett orvos nélkül. A személyzet - szakértelem hiányában nem mert a beteghez nyúlni, ezért másik kocsit kért. Nagy sokára megérkezett egy rohamkocsi, amelynek a személyzete ellátta és szállítható állapotba hozta a  vérző, már-már önkívületi állapotban lévő beteget. Ezután kórházba szállította.

Eddig a szomorú történet! Az est nem egyedi! Ez a lakóközösség is tudott még az idei évből, hasonlókról beszámolni. A különbség csak az, hogy nem Ráckevéről, hanem Dabasról jött a mentő! Lehetett hallani arról is, hogy a nyáron a cseli piac területén lett rosszul egy hölgy és hozzá is fél órás késéssel érkezett az mentő. (Pedig az út túloldalán van az állomás.) A mentés

szakmai hiányosságainak elemzésére vannak hozzáértők. Nekünk az a dolgunk, hogy elemezzük azt, amit a mi pénzünkből, a mi vezetőink tettek ebben a kérdésben.

Csepel az elmúlt években több jól felszerelt mentőkocsit vásárolt, és bocsájtott rendelkezésre az Országos Mentő Szolgálatnak. Ezek a kocsik megkapták a „CSEPEL” feliratot, és becsatlakoztak a rendszerbe. Téved az, aki azt hiszi, hogy ezek a kocsik Csepelen vannak, és az itteniek ellátását szolgálják! Ezek a kocsik járják a körzetüket és éppen ott tartózkodnak, ahová irányították őket. Lehet, hogy Óbudán, Kispesten, de akár Fóton is. A legritkább esetben /véletlenül/ vannak csak Csepelen.

Már annak idején is felhívtam ennek a rendszernek a meglétére a figyelmet. Óvtam a vezetőket attól, hogy széleskörű kommunikációjukban arról nyilatkozzanak, hogy egy ilyen áldozat (mentőautó vásárlás) mennyivel javítja a csepeli betegek ellátását. Ezek a kocsik, aligha észrevehető mértékben változtatnak csak az itteni helyzeten. (A példák és a lakossági jelzések sajnos ezt támasztják alá.) Korábban is rámutattam, - és a mostani eset be is bizonyítja - hogy amennyiben az OMSZ nincs szakmailag, szervezetileg és személyzet dolgában megfelelően felkészülve, akármilyen és akárhány kocsit vásárolunk is nekik, nem tudnak javítani a helyzeten!  Csepelen pedig egyáltalán nem!

Akkor pedig nincs értelme a csepeliek közpénzét olyan rendszerbe önteni, amelyik ennek befogadására, és hatékony alkalmazására alkalmatlan. Bírálóim akkoriban is azt kommunikálták: „Gyula nem akarja, hogy a csepeliek gyors mentő ellátásba részesüljenek!” Ez butaság! A „Gyula” csak azt nem akarta, hogy a százmilliós nagyságrendű beszerzéseket, megfontolatlan módon költse el e vezetés, és a befektetett összegnek semmilyen pozitív hatása ne legyen az itteni lakosságra! Mert ez, ablakon kidobott pénz, és aki ezt műveli bűnt követ el! 

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9715348346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.12.13. 20:46:28

Felül kell vizsgálni a mentőállomásra és a mentőjárművekre költött csepeli önkormányzati pénz felhasználását! Azért ne a csepeli adófizetők pénzét költsék, hogy a másutt keletkezett lyukakat a mi pénzünkkel tömjék be! Az állam foltozza be az Országos Mentőszolgálat hiányos kasszáját! Szerintem a mentőállomás működtetése se nem önkormányzati feladat, oldják meg az állami kasszából! A pénzt az egészségügyi kasszába az állam szedi járulékok formájában, gondoskodjon is mindenről, ami az egészségügyhöz tartozik! Az állampolgárok a munkájuk által megtermelik a járulékokat, adókat, az állam meg elkölti stadionokra! Aztán az emberek még egyszer nyúljanak a zsebükbe, s a helyi adókon keresztül az önkormányzat közbe iktatásával még egyszer fizessék ki az egészségügy költségeit, így a mentőszolgálatét is! Arról nem is beszélve, hogy harmadszor a zsebükbe nyúlva, fizessenek még HÁLAPÉNZT is az egészségügyiek fizetéskiegészítésére!

csú 2019.12.13. 21:13:45

@Tarjányi László: Tisztelt Tarjányi úr! Kivételesen most nem értjük, hogy a kérdőjel mire vonatkozik? Érdeklődését, véleményét köszönjük!

Tarjányi László 2019.12.13. 22:49:54

Tisztelt Szerkesztő urak! Többször jeleztem, időnként elvész egy-egy hozzászólásom! Nem Önök a hibásak, hanem a blog.hu-t működtető motor! Rájöttem, ha az elküldött hozzászólás nem jelenik meg azonnal, akkor kell utána küldeni még egy hozzászólást, s akkor kiíródik mindkettő! Ha nem teszem ezt, végleg elvész a hozzászólásom! Ez különösen akkor kellemetlen, ha hosszan írok, mert nem biztos hogy ugyanazt még egyszer ugyanúgy le tudom írni emlékezetből! Van mikor elküldés előtt már mentem az írásomat, ennek megelőzésére. Egyébként meg kb. tíz éve mentem a hozzászólásaimat, s abból sok mindent elő tudok keresni Borbélyék bosszantására! ;)

csú 2019.12.14. 12:00:39

Köszönjük a választ, így már értjük a helyzetet. Az orvoslás érdekében minden tőlünk telhetőt megteszünk. Köszönjük a jelzést!
süti beállítások módosítása