CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli hazugságtáblák

2020. január 10. 05:59 - csú

hazugsagtabla_p-r.PNGEz a tábla szomorú példa a mai csepeli viszonyokra. Úgy tesznek az illetékesek, mintha megértenék, elfogadnák a lakosság jogos panaszait. Megoldásnak pedig erre e problémára kitesznek egy táblát! Itt nem a cselekedet, a megoldás keresése, megoldása számít, hanem a látszat! Erre fizetnek prémiumot a bennfenteseknek...

A kutya szétrágta a papucsot, ezért kocsiba ültem és a Csepel Plázába hajtottam. A II. Rákóczi Ferenc útról, a Kossuth Lajos utcába fordultam. Itt egy rövid időre érinti az útvonal az Erdősor utcát. Megszokott tereptárgyakhoz képest változást tapasztaltam. Egy új táblát. Az eligazító tábla azt mutatja, hogy Csepel centrumában P+R parkoló van.

Én meg úgy tudom,  éppen az a baj, hogy nincs!
Igaz épült volna egy még 2009-ben, de azt az akkor hatalomra törő Fidesz megfúrta. A mesterségesen (felelőtlenül) felkorbácsolt lakossági tiltakozás elmosta! Azóta Csepel belvárosában ügyintézés, vásárlás, betegség okán nem lehet az itteni lakosoknak parkolót találni.

Nap, mint nap teli van a piaci parkoló, a Kossuth Lajos utcai cikk-cakk házak előtti parkoló, a Pláza parkolója, a Szent Imre tér, az összes fő- és mellékutca stb. az agglomerációból a HÉV-hez utazó dolgozók kocsijaival. A „PENI” is csak úgy tudta biztosítatni vásárlói számára a parkolási lehetőséget, hogy

őrzőkkel figyelteti, és bírsággal fenyegeti a hosszú ideig ott parkoló nem vásárló átutazókat.

Hazamentem és megnéztem az e-mailjaimat. Hátha elkerülte a figyelmemet, és mégis történt Csepelen P+R parkoló építés, csak én néztem el a megívót. Találtam is a polgármester nevében küldött meghívókat. Ezek szoboravatásra, temetői megemlékezésre, újévi koncertre szólnak. Egy sincs amelyik P+R parkoló átadására invitálna.

Tehát nem épült P+R parkoló Csepelen!
Akkor pedig miért tették ki Csepel bejáratához ezt a félre informáló táblát? Barátom azt mondta, hogy azért, mert ezzel azt hitetik a lakossággal, hogy van Csepelen nagy és új parkoló, csak nem találja a delikvens. Tehát a hibás nem az önkormányzat, vagy a fővárosi közút kezelő, hanem a balga lakos, aki nem találja meg azt ami valójában nincs is! Hogy ez igaz, vagy nem, nem tudhatom.

Azt azonban tudom, hogy nagyon rossz az a technika, (kommunikáció) amelyik átveri, becsapja a népet! Persze tudom, hogy a probléma legegyszerűbb megoldási módja a tábla kirakása. (Csepel lakossága a választást megelőzően találkozhatott is ilyen táblákkal úton, útfélen.) De a KRESZ szerint eligazító táblának mondott hazugságtáblák kirakatása bűn! Ezek félrevezetik az ide utazókat, és becsapják, ezért ingerlik az ittenieket.

Ez a tábla szomorú példa a mai magyar viszonyokra. Úgy tesznek az illetékesek, mintha megértenék, elfogadnák a lakosság jogos panaszait. Megoldásnak pedig erre e problémára kitesznek egy táblát! Itt nem a cselekedet, a megoldás keresése, megoldása számít, hanem a látszat! Erre fizetnek prémiumot a bennfenteseknek, ahogy az a legutóbbi kt ülésen is megszavazta a Fidesz és csatolt részei.
A lakosság, meg csak áll és értetlenül néz: ezek már megint  megszívattak...

Horváth Gyula

Forrás: FAcebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8015401068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása