CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Zarándokhely lett Zámbó Jimmy sírja csaknem két évtizede

2020. január 19. 05:43 - csú

zambo_jimmy_sirja_-2020-januar.PNGZámbó Imrét 2001. január 20-án helyezték örök nyugalomra a Csepeli temetőben, ahol sokezres tömeg gyűlt össze, de csak akkor róhatták le kegyeletüket, amikor a család tagjai már távoztak a helyszínről.

A Király koporsóját két fekete ló húzta hintó vitte a gyászszertartásnak helyet adó kerületi görögkatolikus templom kertjétől a temető főbejáratának közelében lévő sírhelyig. A könnyűzenei szakma nevében Kozso mondott búcsúbeszédet.

Jimmy nyughelyét monumentális síremlék jelöli: hófehér, a zenész képmásával díszített zongora őrzi az álmát, nevének betűit 24 karátos aranyba foglalták. A sír a rajongók zarándokhelye lett, szinte mindig virágok, mécsesek borítják, de bizarr történetek is kapcsolódnak hozzá:

Két rajongója például

ott próbált önkezével véget vetni az életének. Tizenegy esztendeje egy 40 éves férfi szegezett kést a hasának, de a kiérkező rendőröknek sikerült megmenteni az életét, akárcsak a 2006-ban próbálkozó férfinak, aki megszúrta magát, vére beborította a Király nyughelyét. Két éve pedig egy figyelmetlen teherautó-sofőr rombolta le gépkocsijával a sírkövet, a helyreállítás hónapokon keresztül tartott.

4 / 6

Ezzel a portréval búcsúztak Jimmytől / Fotó: RAS-Archívum

5 / 6

Hiába énekelte, hogy még élni akarok, nagyon fiatalon ment el / Fotó: RAS-Archívum

6 / 6

A legendás énekes sírhelye valóságos zarándokhely lett / Fotó: Isza Ferenc

Forrás: BLIKK.HU
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5915415018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása