CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hátraszaltó helyett egy férfias vallomás a csepeli piac-kaland után

2020. február 15. 05:55 - csú

csepeli_piac_arucsarnok_2.jpgAz árcédulák nem látszanak a Csepeli Piac galériájáról nézve, de lenn, a földszinten már jól olvashatók...

Ma ismét önként és dalolva kimentem a csepeli piacra ( szólt a feleségem  ) Mindig hallgatom otthon , hogy milyen drága a piac! Hát mit ne mondjak! Ha nem vagyok ilyen idős akkor biztosan hátraszaltót ugrok az árak láttán! - írja saját közösségi Oldalán Podolák Sándor, majd így folytatja: 

Azután átmentem az erzsébeti piacra. Ott valóban olcsóbbak az árak , de a hátraszaltó ott sem maradhatott volna el !

El kellett gondolkodnom! A piaci árak valószínűleg közel vannak a realitásokhoz, de a magamfajta nyugdíjas jövedelme  nagy ütemben távolodik a realitásoktól!

Néhány évvel ez előtt még a kettőnk nyugdíjából a hónap végére mindig maradt valamennyi, amit a feleségem  meg tudott  spórolni ! (Ha rajtam múlt volna soha nem lett volna spórolt pénzük  ) Vajon mi változott? Most már ott tartunk , hogy a megtakarításunkból kell kipótolni a hónap végére a kasszát! Az asszony

ugyanúgy , vagy még jobban spórol! Hát akkor?

Nos ! Dübörög a gazdaság és napról napra jobban élük!!??

Rá kell jönnöm , hogy mi nyugdíjasok nem tartozunk az állam által "jobban " élünk kategóriába! Mondhatnám azt , hogy a mostani politikai "elit"  bennünket már csak nyűgnek és költségnek tart! Ha az ember végig gondolja akkor rá kell jönnie, nem a piac  drága hanem mi, nyugdíjasok vagyunk kifosztva  a "család-barát" hatalom által!

Ha az én gyermekeim így viselkednének velem mint a hatalom , akkor még ma is szájon vágnám őket!
Vajon ezekkel a hatalmaskodó politikusokkal , nem ezt kellene tenni? Vagy már a beletörődés életformánkká vált?

PODOLÁK SÁNDOR

Forrás: Facebook

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9415474484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TJóska 2020.02.19. 14:52:09

Hát igen- nem hoznak pénzt az ingatlan befektetések az Iskola tér környékén,a vállalkozó feleség minimálbéren jelentette be magát így kevés a nyugdíja, és a vendéglátó egység is csak viszi a pénzt.
Csak példaként jeleztem ilyen sarokpontokat.Ha véletlenül valaki ráismerne-az csak a véletlenek szerencsétlen egybeesése
süti beállítások módosítása