CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szél Bernadett és dr. Szabó Szabolcs állásfoglalása a gyűlöletkeltés ellen

2020. február 16. 05:25 - csú

szell_bernadett_es_szabo_szabolcs.jpgOlyan időszakban élünk, amikor nem lehet csendben maradni. Nem lehet elfordítani a fejünket és nem lehet nem észrevenni, mi folyik itt. Szél Bernadett független képviselő és dr. Szabó Szabolcs, Csepel valamint Soroksár országgyűlési képviselője az alábbi állásfoglalást tette közzé:

‼️ Végképp élhetetlenné válik az ország, ha a kormány gyűlöletkormányzása folytatódik

Újabb nemzeti konzultációt akar indítani a kormány, ezúttal a bíróságok és a szerencsétlen sorsú emberek elleni hangulatkeltés céljából. Az ok nyilvánvaló: a független intézmények elfoglalása, a szabad média kivéreztetése, a közmédia megszállása és a civilek megbélyegzése után a független igazságszolgáltatás maradt a hatalom egyetlen korlátja. A jogállamiság „folyamatos tiszteletben tartása” jegyében akarja most a kormány a bíróságok ellen hangolni a közvéleményt, hogy aláássa a beléjük vetett közbizalmat, megkérdőjelezze a pártatlanságukat. A bírói hatalmi ág tekintélyének lerombolásával akar a Fidesz az egyedüli, megkérdőjelezhetetlen autoritássá válni az országban, akinek a döntéseit senki sem bírálhatja felül.

A hazai cigányság elleni hangulatkeltés célja is világos: Soros, Brüsszel és a „migránsok” után a kormánynak újabb ellenségképekre van szüksége, mert kormányzati teljesítménnyel képtelen fenntartani a támogatottságát. A legsötétebb időket idéző uszítás

valójában a kormány szegénységi bizonyítványa: a miniszterelnök ma már semmi másra nem képes, mint arra, hogy szerencsétlen sorsú emberek rovására próbálja meg egyben tartani fogyatkozó táborát. És ahogy a vesztét érzi, egyre messzebbre megy: ezúttal nem egy ördöginek beállított idős ember képében megjelenő „háttérhatalom”, vagy az elvont „Brüsszel” a célpont, hanem köztünk élő, hús-vér emberek, saját honfitársaink. Ennek a súlyosan felelőtlen gyűlöletkeltésnek a következményei beláthatatlanok, a gyűlöletspirál könnyen erőszakspirálba fordulhat át.

Ebből elég volt!

Minden humánus, hívő vagy nem hívő, kicsit is jóérzésű ember elutasítja azt a politikát, ami a nyugodt társadalmi együttélés helyett a társadalmi feszültségek szításában érdekelt. Pontosan tudjuk a történelemből, hova vezetnek a kizárólagos egyszemélyi hatalomra épülő, a nemzetet megosztó és a kisebbségeket kollektíve kirekesztő rendszerek – ne hagyjuk, hogy Magyarország visszasüllyedjen egy olyan rossz emlékű korba, amelyben megkérdőjeleződött az emberek egyenrangúsága, egyenlő emberi méltósága és törvény előtti egyenlősége. Lássuk meg, hogy hova vezet ez a politika, és lássunk át a kormány alantas szándékain!

Az éveken át gyűlöletkampányokkal traktált magyar társadalom nem visel el további feszültséget, és azt várja a kormánytól, hogy az emberek valódi problémáival foglalkozzon: a bérválsággal, a lakhatási válsággal, a lepusztuló közszolgáltatásokkal, az egészségügy katasztrofális helyzetével, az oktatás romló teljesítményével, a vidék elnéptelenedésével, a növekvő társadalmi egyenlőtlenségekkel, a romló életminőséggel és egyre súlyosabb klímaválsággal. Nem ellenségekre, hanem megoldásokra van szükségünk, nem álságos nemzeti konzultációkra, hanem valódi társadalmi egyeztetésre. A társadalmi légkör nem mérgezhető tovább, a gyűlöletkormányzás nem folytatható tovább. Élhető országot akarunk!

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs

Forrás: Facebook

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9115475788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása