CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Járt-e koronavírusos beteg Csepelen ? Lesz-e karantén a csepeli kórházban?

2020. március 16. 11:56 - csú

csepeli_korhaz_-2020.jpgAki kicsit is ismeri a Jahn Ferenc csepeli telephelyét (azaz a csepeli kórházat), tudja, hogy túlnyomó többségében idős emberek és/vagy krónikus betegek vannak itt, az itteni osztályok jellege miatt.

Dukán András, a csepeli önkormányzat ellenzéki (Momentum) képviselője Kovács Zoltán államtitkár, kormányszóvivő március 15-i elképesztő koronavírusos sajtótájékoztatója után a következőket közölte saját FB-oldalán: 

"Az információ hiánya okozza a pánikot és a bizonytalanságot, nem az újságírók

Újságíró: "A ma elhunyt férfi, ugye a Jahn Ferenc kórházból került át a másik kórházba. Ezt lehet tudni, hogy melyik telephely? A központi telephely volt vagy pedig a csepeli telephelyről?"
Kovács Zoltán kormányszóvivő válasza: "Nem bocsájtkoznék ilyen típusú információba."

Forrás, mai sajtótájékoztató:
https://www.facebook.com/Indexhu/videos/1131954323824388/
31:43

A márcuis 15-i sajtótájékoztatón megerősítették a hírt, hogy a Jahn Ferenc kórházban napokig volt egy koronavírusos beteg, mire kiderült, hogy fertőzött. Azt ugyanakkor nem árulta el a Kormány, hogy a csepeli vagy az erzsébeti telephelyen történt-e az eset. Kovács Zoltán szerint ez szenzációhajhászás.

Aki kicsit is ismeri a Jahn Ferenc csepeli telephelyét (azaz a csepeli kórházat), tudja, hogy túlnyomó többségében idős emberek és/vagy krónikus betegek vannak itt, az itteni osztályok jellege miatt.

Pontosan ez az a magatartás, ami pánikhoz vezet. A Kormány nem válaszol, a csepeli polgármestertől képviselőként nem kaptam semmilyen értesítést koronavírus ügyben, holott napokkal ezelőtt nyílt levélben tettem fel kérdéseim, és ajánlottam fel segítségünket.

A csepeli kórház betegei és dolgozói megérdemlik, hogy

tájékoztassák őket haladéktalanul. Ezért haladéktalanul e-mailt írtam a Jahn Ferenc kórháznak, megkérve őket, hogy nyújtsanak tájékoztatást az ügyben. Különösen ezekre a kérdésekre vagyok kíváncsi:

Járt-e a kórház csepeli telephelyén koronavírussal diagnosztizált beteg?
A koronavírusos beteggel kapcsolatba került személyek megfigyelése a csepeli vagy a központi telephelyen történik? (Azaz lesz-e karantén a csepeli kórházban?)

Forrás: DUKÁN ANDRÁS Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5215525742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása