CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Túlélésre fel! Jó szerencse kell és semmi más...

2020. március 31. 02:43 - csú

karanten-2020-03.jpgÖnkéntes karanténomban azon gondolkodom, tudok-e ajánlásokat adni a túlélésre. Hiszen én is túlélő vagyok, egy olyan korból, amikor ártatlanok gyilkolása parancs volt, nemhogy bűn lett volna, és én is a halálraítéltek közé tartoztam. Próbálok összeszedni néhány tényezőt.

Sors bona, nihil aliud, vagyis jó szerencse kell, semmi más. Nos, aki ezt a mondatot megfogalmazta, saját maga a példa rá, hogy tényleg jó szerencse kell: nehogy a vadkan agyara elérjen. Vagy nem kell vadkanra vadászni.

De mi van, amikor a vadkan – most éppen a korona-vírus – utánad rohan? El kell bújni előle (karantén), bár abszolút védelem, abszolút megtartó búvóhely nincsen. De ha legalább létrehozható partikuláris védelem, próbáljuk megalkotni!

 

Fontos, hogy tartsuk meg a jó kedélyünket! Ami nagyon nehéz feladat, egyrészt, mert

dúl a járvány, felfutási görbéjének valószínűleg még az elején vagyunk, másrészt, mert egy olyan hatalom szorításában élünk, amely éppen ezt a járványt használja ki uralmának kiterjesztésére, miközben rendkívül gyenge teljesítményt mutat a járvány elleni küzdelemben.

A kesergés viszont elgyengít, elsősorban lélekben. Ismert, hogy a lélek állapota kihat a testre is. Ezért teremtsük meg mindennapi apró vagy nagyobb örömünket, mert ez erősít. És lehetőleg hagyjuk el a kesergést, mert úgysem megyünk vele semmire.

Szép tanácsok ezek. Ámbár közülük csupán egynek van igazi értelme, jelentősége a túlélés szempontjából: a jószerencsének.

Tehát: túlélésre fel!

Forrás: Szentgyörgyi Zsuzsa villamosmérnök (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4215574824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása