CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dr. Siklósi Ferenc emlékére: Jó szóval, emberséggel segítette a betegek gyógyulását

2020. április 01. 05:55 - csú

siklosy.jpgDr. Siklósi Ferenc (1947-2020)

Hétfő óta ismerjük a szívszorító tényt, amely szerint  elhunyt dr. Siklósi Ferenc orvos, Csepel díszpolgára. Siklósi doktort Csepel önkormányzata saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek. - A gyászhírt  Borbély Lénárd polgármester a saját közösségi oldalán közölte.

A doktor úr nagyon régóta volt ismert alakja Csepel közéletének. 1974-2011 között háziorvosként szolgálta a csepelieket. Betegei nagyon szerették, elismerték munkáját.

siklosi_feren_es_a_csepel_kosaralbad_bajnokokcsapata_1989.jpgSiklósi Ferenc a mindennapos gyógyítás mellett 1978-tól 1996-ig a Csepel SC kosárlabda szakosztályának sportorvosa, sikereinek részese, a Csepel SC örökös tagja volt. (Képünkön az 1989-es bajnokcsapattal)

Körzeti, majd háziorvosként nemcsak kezeléssel, hanem jó szóval, igaz emberséggel is segítette a betegek gyógyulását. Tevékenysége, szakmai tudása, humánuma példa volt és marad a fiatal orvosok és valamennyi csepeli számára.

Siklósi doktorról, Csepel szeretett, megbecsült, közkedvelt közéleti személyiségéről Horváth Gyula így emlékezett meg a világhálón:

Lesújtó hír! Feri elment!

Kevesebben lettünk mindannyian, akik számára embersége, viselkedése, kompromisszumkészsége

vitathatatlan mértékül szolgált. Egy nagyon jó barát ment, hagyott itt bennünket. A jó orvos, a megbízható képviselő társ, a fürge, és mindig barátságos futballista társ. Olyan ember, akivel lehetett komolyan beszélni komoly dolgokról, de lehetett bolondozni vidám dolgokról.

Sose voltunk azonos politikai platformon, de a jóakarata, az emberszeretete miatt ez sose volt fontos. Az ő mércéje szerint nem attól jó, vagy rossz egy ember, hogy milyen oldalon áll! Attól jó, ha jót akar! És az Ő egész lénye azt bizonyította, hogy jót akart! Ez volt a mérce, ami Ferinél a szintet jelentette. Így élt, így dolgozott!

Ezt az embert, ezt az életet fogjuk emlékezetünkben örökre megtartani.

Feri! Drága doktor úr! Nyugodj békében!

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6915576440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása