CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen a politikusokra felrakható különleges szájmaszk is kellene...

2020. április 21. 00:29 - csú

borbely_es_abel_a_csepeli_piacon.jpg"Most már olyan maszkokra is szükség lenne, ami a hazugságoktól védené meg a lakosságot! No nem füldugóra gondolok, hanem a politikusokra és szóvivőkre felhelyezendő szájmaszkra, amely meggátolná ordas hazugságok szerte fröcsögését!" - Tarjányi László így összegzi véleményét, amit Horváth Gyula csepeli ellenzéki (DK-s) önkormányzati képviselő bejegyzéséhez fűzött hozzá.

Horváth Gyula egyes, Csepelen terjedő híresztelésekkel kapcsolatban ezt írta:

Nem győzöm hangsúlyozni,  egyetértek azzal, hogy a koronavírus járvány alatt elsősporban arra koncentráljon a kerületi polgármester:  a lehető legkisebb veszteségek árán tudja Csepel a vírus-válságot átvészelni.

Meggyőződésem, hogy ezt a célt, kizárólag a lakosság korrekt tájékoztatásával érhetjük el. Belátom azonban, hogy azokat,  akik korábban a sajtót politikai érdekeiknek, saját ügyeiknek a propagálására használták,  nehéz átállítani! Mert vírus ide, vagy vírus oda, a dezinformációt is lehet politikai célra alkalmazni (ismertség növelés, népszerűsítés, szavazatmaximálás). Úgy vélem azonban, hogy ebben a válságos időszakban különösen erkölcstelen, és bűnös cselekedet. Azt erősíteném, hogy a korábban általam felemlegetett „túlságosan is bőséges propagandisztikus hírkezelésről” éppen ideje lenne a reális, korrekt tájékoztatásra áttérni!

A rendelkezésre álló tények alapján úgy néz ki, hogy Csepelen nem olyan rózsás a helyzet az egészségügyi dolgozók „megvédésénél” sem, ahogy azt a hivatalos hírharang (a Cepeli Hírmondó, és alkalmi társai) a polgármesterre hivatkozva tálalják!

A hírek szerint

az egyik egységben, ahol öt orvos dolgozik, oda most is csak 5 db. ffp3 maszkot juttatottak el. Minden orvosnak jut egy. Ezt lehet úgy értékelni, hogy szűkösen, de (ránézésre) elégséges az ellátás. Igen ám, de itt még legalább ugyanennyi egészségügyi segítő, asszisztens is érintkezik a betegekkel. Nekik már nem jutott ebből a fontos termékből. Ezek a dolgozók, és a megértő lakosság is tudja, hogy más területeken is lehet olyan helyzet, ahol ezek a maszkok elengedhetetlenek, ezért kényszeredetten megértik az elosztást.

A csepeli hírharangok azonban arról tájékoztatták a lakosságot, hogy a védekezés jegyében a kerületbe 1900 darab ffp3 maszk érkezett. Mivel más információt nem tesznek hozzá, a lakosság úgy érezheti, hogy biztosított az egészségügyi dolgozók védelme. Az 1900 maszk ugyanis körülbelül duplája a szakorvosi létszámának. Tudjuk, hogy sok az igény a maszkokra. Sokan vannak, akik a csepeli lakosság különböző szintű ellátásán fáradoznak. Az ő ellátásuk is fontos, ezért, erre a felvetésre lehetne ésszerű magyarázatot is adni. A z egészségügyi dolgozók, és az értük aggódó lakosság megnyugtatása, és a rosszindulatú híresztelések megelőzése érdekében hasznos lenne, ha a választópolgárok tudhatnák a (még mindig hiánycikk) maszkok elosztási elveit! Nem szeretnénk, ha most (rendkívüli helyzetből adódó felhatalmazással) más, korábban is dédelgetett politikai célokat támogatnának az illetékesek.

A maguk hitelességét korábban az egyoldalúságuk miatt lenullázott csepeli hírharangok tájékoztatását most sem lehetett a pártpropaganda szolgálatának módszereiről leállítani. Ezért az a hír kezd terjedni, hogy olyanok is részesülnek ezekből a maszkokból, akiknek munkakörük ellátásához, nem szükséges  ezek használata. Itt az ideje tisztázni a dolgokat! 

HORVÁTH GYULA

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1815626024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása