CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nagy fideszes bukott meg ittas vezetésen Csepelen?

2020. május 18. 05:55 - csú

iszik_vagy_vezet-2020-05-17-hez.jpgTöbb csepeli internetes közösségi oldalon május 14-én jelent meg a hír, amely szerint: "...a Katona József utcában baleset történt a  reggeli órákban. A balesetet okozónál az alkoholszonda a megfújása után  elszíneződött... A vétlen sofőrt a mentők kórházba szállították..."

Ittasok gőgje címmel publikálta a balesettel kapcsolatos véleményét saját közösségi oldalán Horváth Gyula. A cikket változtatás nélkül közöljük:

"Nagy fideszes bukott meg ittas vezetésen Csepelen.

Immár nem első alkalom, hogy a csepeli fideszesek legbelső köreiben ilyen előfordul. A fejétől bűzlik a hal, mondaná rá a népi bölcsesség. De ennél többről van itt szó! Egy vétlen, ember megsérült, orvosi kezelésre szorult és az anyagi kár is jelentős. A valószínűleg tivornyából hazatérő bódult fideszes ugyanis balesetet okozott (És ameddig ez az ütközés meg nem történt bizonyára több százan voltak tőle veszélyben.) Mert ahol a véralkohol színt, ha 2,8-at mutat, az azt jelenti, hogy az illető nem snapszos, hanem csont részeg!

Egyesek azt mondják: nem nagy ügy! Bárkivel előfordulhat! Az ittas vezetést is botlásnak, megbocsájtható kilengésnek vélik.

Ebben azonban nagyon nincs igazuk! Az a felelőtlenség, ami mások életét, épségét, veszélyezteti nem botlás, hanem tudatos semmibevevése az embereknek, lesajnálása mások fájdalmának, és ebből adódóan nem csak jogi, hanem erkölcsi értelemben is bűn!

Az ittas vezetés, nem lehet a véletlen dolga! Ez tudatos vállalása az emberi életek veszélyeztetésének. Semmibevétele a másik embernek azon jogának, ami a biztonságos, és egészséges élthez fűződik. Kigúnyolása az együttérzés, és az elvárható szolidaritás legalapvetőbb szabályainak. Abból táplálkozik, és azért vált immár sorozatossá a csepeli fideszeseknél, mert úgy vélik, hogy ők akár ezt is megtehetik! Hiába követnek el hibát, tesznek bűnös cselekedeteket, nincs következménye. Kimossák, kihúzzák egymást a slamasztikából.

Ez az eset sem történt volna meg, ha idejében megállítják a magáról megfeledkezettet. Ha, elmarasztalják akkor, amikor kampányban leszaggatta mások plakátjait. Ha ugyanabba a büntetésbe részesítik, amikor az SZTK előtt, a disz burkolaton parkolt személygépkocsijával, mint más közönséges csepeli halandókat. És ha a korábban ittasan vezetőt úgy megbüntették volna… De, nem tették, nem szóltak, nem figyelmeztettek, nem büntettek! Egy fideszesnek ugyanis Csepelen - úgy látszik - mindent szabad!

Az urizálásból, felsőbbrendűségből táplálkozó kivagyiság, és a törvény felettiség tudata lehet, hogy a fideszeseknél nem számít bűnnek, de az emberek lelkében nem megbocsájtható! Ne várjon megértést az, aki a reggeli órákban ittasan ül a volánhoz, és összetöri, kórházba küldi, ártatlan, közlekedőtársát. Rossz rá gondolni: ha nincs vírusveszély lehetett volna kisgyerek is az áldozat?

Most aztán vakarják a fejüket a csepeli Fidesz propagandistái azért, hogy tudnák ezt az ügyet elhazudva, a maguk javára fordítani a közhangulatot.

Hogy miről kéne beszélni, arról már régen nem a (ön)kormányzati politikának kéne döntenie. Az igazságnak, a tényeknek kéne visszakerülniük a maguk helyére! Talán akkor az ilyen események sem következnének be!"

HORVÁTH GYULA

Forrás: Facebook

************************************************************************************

************************************************************************************

A fenti cikk szerzője előzményként a 21ora.hu csepeli hírportál  2019. szeptember 25-i írását is az eset iránt érdeklődők figyelmébe ajánlotta:

Tilosba hajthatott és kis híján elgázolhatott egy gyereket a fideszes jelölt Csepelen

Közzétéve 

Durván egy hete terjed különböző zárt csepeli Facebook-csoportokban, hogy szeptember közepén egy Saab személygépkocsi mintegy 50 km/órás sebességgel behajtott az Ady telepen található sétáló utcába, ahol kis híján elgázolt egy járdán játszó kissrácot. Az esetet állítólag vagy húszan látták, a szemtanúk közül valaki a mobiljával felvételeket is csinált a tilosba behajtó kocsiról és sofőrjéről.

Mi a Csepeliek Csoportja nevű közösségben találtunk a történetre, amely szerint a kocsi vezetője tilosban járt, és mondjuk úgy, közel járt ahhoz, hogy elüssön egy gyereket. Aztán minden további nélkül tovább hajthatott, legalábbis az esetet kommentáló csepeliek szerint megúszta, “hiába látták vagy húszan”.

Amennyiben igaz a történet, önmagában is kérdéseket vet fel. Például: hol voltak a kerületi közterület-felügyelet munkatársai? Vagy: hol vannak ilyenkor a térfigyelő kamerák? Legalább utólag visszanézhető az eset?

(Forrás: Facebook/Csepeliek Csoportja)

De mi van akkor, ha a Saab sofőrje nem magánemberként hajtott tilosba, és okozott kis híján súlyos balesetet, hanem a kerületi városgazdálkodási cég alkalmazottja, hovatovább a kormánypártok önkormányzati választáson induló képviselőjelöltje? Akkor még meredekebb az ügy.

Márpedig a poszt alatt kommentelő csepeliek közül többen is tényként állítják, hogy a szabálytalanul közlekedő Saab sofőrje nem más, mint Nagy László, aki a Csepeli Városgazdánál tölt be “zsíros pozíciót”, nem mellesleg a Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltje az októberi helyhatósági választáson.

Az még a történethez tartozik, hogy a rendszáma alapján ez ugyanaz a Saab, amely június közepén a csepeli SZTK elé is begördült, eltorlaszolva a bejáratot. Ezt az esetet is többen látták, Horváth Gyula DK-s önkormányzati képviselő le is fotózta, és kirakta a Facebook-oldalára:

A szóban forgó Saab. (Forrás: Facebook/Horváth Gyula)
Ugyanaz a Saab. (Forrás: Facebook/Csepeliek Csoportja)

Az SZTK-nál készült kép alá Ábel Attila, az önkormányzat propagandáért felelős fideszes alpolgármestere június közepén azt írta: „A fotón a Városgazda egyik melósa van, aki a Csepeli Hírmondó 400 példányát vitte a helyszínre, munkaidőben.” Most már csak az a kérdés, hogy szeptember közepén mi járatban volt az autók elől lezárt sétáló utcában a képeken látható Saab sofőrje.

Forrás: 21ora.hu 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3715704190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása