CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Küszöbön az elgettósodás Csepel és Szigetszentmiklós határában?

2020. május 25. 05:34 - csú

harosi_helyzet_-2020-05-24-csizek_csaba.PNGKomoly aggodalmak fogalmazódtak meg a Csepel és Szigetszentmiklós határán lévő hárosi, illetve felsőtagi  terület lehangoló állapota miatt. Küszöbön az elgettósodás címmel a Buckai Szövetség a következőket írta: 

"Az elmúlt hetekben civilek, környezetvédők és társadalom tudósok komoly aggodalmakat fogalmaztak meg Csepel-Háros és a vele határos Szigetszentmiklós Felsőtag kapcsán.

Rengeteg szemét jelent meg ezen a környéken és olykor olyan ingatlanok esetében, melyek elhagyatottak, tulajdonosaik által ritkán látogatottak! Azt lehet látni, hogy egyre több illegális lakásfoglaló van ezen a környéken és egyre több kevésbé tehetős család költözik ide az igen alacsony telekárak miatt!

Szövetségünk más civilekkel, környezetvédőkkel és lokálpatriótákkal egyetértve arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az elgettósodás, szegény negyed kialakulásának veszélye e térségben akkor is komoly veszélyt jelent, ha 

Csepel önkormányzati vezetői  kilátogattak a helyszínre és a körülményeket felmérték!

Csepel és Szigetszentmiklós vezetőinek, lakóinak  figyelmét szeretnénk felhívni a folyamat további súlyosbodásának elkerülésére és a szükséges intézkedések meghozatalára, megtételére!" 

Maradok Tisztelettel:
Üdvözlettel:
Csizek Csaba
a Buckai Szövetség Egyesület
elnöke
06-70-70-15-911

Forrás: Facebook

Reagálások:

 - Én is elszenvedője vagyok a jelenségnek sajnos. Egy helyi Polgárőrség felállítása, rendőri segítséggel még meg tudná változtatni a helyzetet itt Hároson. Ha lesz ilyen szerveződés, szívesen részt veszek benne.
  • - Én emlékszem pár évvel ezelőtt nagy hírrel közölte a Csepeli Hírmondó hogy a Csepeli Önkormányzat vásárolt egy dacia duster terepjárót a rendőrség számára. Pont hogy a Hárosi részen tudjon járőrőzni!
  • - És mit tudni az autóról?
  • - Megvan, csak nem itt. Illetve szoktam nagy ritkán látni amikor a 3 lábút kiállitják ide
    - Borzalmas a környék.Nem lehet ellenőrizni kifizet kukadijat kinek van kukája ?Tulajdonos kiadja albérletbe és azt se tudja mifolyik a telkén.
      • - Milyen kukadíjat? Amikor a dülőkbe be sem fér a kukásautó! Tehát nincs semmilyen szemételszállítás. Kiadja? Szerintem inkább simán elfoglalják az ingatlant és szétbarmolják.
    • - Tragikus az a környék főleg amikor jövünk át Miklósra a Csepeli úton is... 
      - AZ! Minden szempontból. Én is a Csepeli úton lakom.
    • - Igen sajnos Soshegyen is tapasztalható a jelenség!
    • - A Kavicsos tó több részén is tapasztalható az elputrisodás :(

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2915715418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.05.25. 22:56:31

A Buckai Szövetség igen barátságtalan lépéseket tett az ellenzéki pártokkal szemben a 2019. évi önkormányzati választáson! Az LMP-s Tóth Sándor egy bizottsági elnöki pozícióért, a buckás Pákozdi József meg egy alpolgármesteri posztért adta el magát Borbélynak! Így lett a szavazáson kialakult 9:9 mandátumarányból 11:7, a polgármester szavazatát is beleértve!

Tisztelt Szerkesztő urak! Én az Önök helyében bojkottálnám az említett személyeket és szervezeteket! A róluk szóló tudósítások legitimálják az árulást! Szíveskedjenek 2022-re és 2024-re előre tekinteni! Akkor is hasonló eredmény lesz, ha az árulást ma megbocsátjuk!
süti beállítások módosítása