CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli lebukás után jól látható: hogyan működik a fideszes cenzúra?

2020. június 07. 05:55 - csú

abel_attila_szuper_fekvo_2.PNGÁbel Attila, a csepeli önkormányzat kommunikációért (is) felelős fideszes alpolgármestere bizonyára többet tud az alábbi ügy előzményeiről, részleteiről,  végkifejletéről, valamint arról, hogy mi, miért és hogyan történt? 

Kovács Dávid Attila: Az elmúlt napokban többen kérdezték, hogy miért nem tiltakoztam a 220 millió forint elvonása ellen a Csepeli Hírmondóban megjelent írásomban. Nos, jelentem, tiltakoztam, csak nem jelentették meg.

Kovács Dávid Attila: a csepeli önkormányzat független képviselője. A közösségi oldalán megjelent írását változtatás nélkül közöljük:

"Az elmúlt napokban többen kérdezték, hogy miért nem tiltakoztam a 220 millió forint elvonása ellen a Csepeli Hírmondóban megjelent írásomban.

Nos, jelentem, tiltakoztam, csak nem jelentették meg.

Pedig Lass Gábor, a cikk szerzője úgy fogalmazott, hogy az általa feltett kérdésre 1.200 karakter hosszúságban vár tőlem választ, amit változtatás nélkül közölni fog a lapban. Nos, én néhány karakterrel kevesebbet írtam, pontosan azért, hogy minden szó megjelenhessen végül a Hírmondóban.

Mindezek után meglepetéssel vegyes szomorúsággal tapasztaltam, hogy a korábbi ígéret ellenére ez mégsem így történt végül, írásom

harmadik bekezdése ugyanis lemaradt. Mindezt ráadásul úgy, hogy több képviselőtársam esetében is sokkal hosszabb szöveget publikáltak, tehát hely lett volna rá.

A teljes válaszom végül a csepel.hu-n jelent meg (link itt: https://tinyurl.com/y98ua5p9), amire egy QR-kód mutat a Hírmondóban, de ezt attól félek kevesen fogják használni. Mindazonáltal rákérdeztem Máger Judit főszerkesztő asszonynál ma, hogy átlagosan hányan használják a QR-kódos továbbirányítást, illetve ebben az esetben hányan voltak, akik annak köszönhetően találtak rá a csepel.hu-n megjelent cikkre.

Az elmúlt napokban a hazánkat és nemzetünket darabokra szaggató trianoni békediktátum 100. évfordulójára emlékeztünk, így nem akartam ezzel a kérdéssel foglalkozni. Ám most mégis fontosnak tartottam tisztázni a helyzetet. Alább a teljes írásomat olvashatják a feltett kérdésre:

Kérdés: Támogatják vagy ellenzik, ha ismét megpróbálnak hajléktalanszállót vagy hasonló intézményt létrehozni Csepel központjában?

Kovács Dávid Attila: Tiltakozni kell, ha a csepeliek megkérdezése nélkül akarnak hajléktalanszállót létesíteni kerületünkben. Egy világjárvány idején sok minden indokolható lehet, ám az egyeztetés és a világos kommunikáció nélküli, egyoldalú döntések elfogadhatatlanok.
Tiltakozni kell, ha bárki kétségbe vonja a budapestiek és így a csepeliek járvány alatt tanúsított példátlan fegyelmezettségét, összefogását. Ez tette ugyanis lehetővé, hogy megállítsuk a gyilkos kór terjedését, amiért hála és köszönet jár minden csepelinek.
Tiltakozni kell, hogy a kormány jövőre is elvesz majd Csepeltől 220 millió forintnyi gépjárműadót, miközben 2021-ben is 24 milliárd forintot fordít majd plakátokra, konzultációkra. Csepel költségvetésének nagy részéről nem mi döntünk, mert konkrét célokra kapjuk a pénzt. Ezt a 220 millió forintot viszont szabadon felhasználhattuk volna paneljeink felújítására, közlekedésünk, közbiztonságunk, egészségügyünk fejlesztésére, vagy a koronavírus-járvány miatt megélhetésüket elvesztők segítésére. A tiltakozásnak pedig van értelme, hisz néhány hónapja épp fideszes polgármesterek fellépése miatt mondott le a kormány az iparűzési adó átalakításáról. Kérdés, hogy leszünk-e elég bátrak ehhez."

Forrás: Kovács Dávid Attila (Facebook)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8815751156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása