CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hosszú lesz a búcsú Csepel egyik utolsó mohikánjától

2020. június 15. 00:05 - csú

csepel_muvek_csm_fobejarat_sotet_felhok.PNGA "munka alapúnak hirdetett társadalomban" mennyit bír még ki a jelképes főkapun belüli munka- és cégvilág? Van-e lesz-e újjászületés vagy Csepel és az ország mai vezetői végképp a sorsára hagyják a kerület egykori alapvető bázisát?

Harminc évvel a rendszerváltás után megkezdődött az egykori Csepel Művek egyik utolsó, tőzsdén is szereplő  gazdasági-piaci darabjának megszüntetése. Most a történelmi előzmények taglalása nélkül csak a rideg tényeket közöljük, ahogy azt a rangos gazdasági hírportál, a portfolio.hu hozta nyilvánosságra:

"Elrendelték a Csepel Holding felszámolását" - közli címében az internetes újság majd minden sallang nélkül így folytatja:

"A Csepel Holding ma bejelentette, hogy a törvényszék jogerősen elrendelte a társaság felszámolását.

  • Novemberben írtunk róla, hogy a Fővárosi Törvényszék a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adóigazgatósága kérelmére, október 25-i, elsőfokú határozatával megállapította a Csepel Holding fizetésképtelenségét és főeljárásban elrendelte annak felszámolását.
  • A Csepel Holding ezután bejelentette, hogy folyamatban van az egyeztetés a NAV-val. A társaság rendelkezik megfelelő rendelésállománnyal a 2019 -2020–as évekre és dolgozik a likviditási probléma megoldásán. Jelenleg is több nagyobb projekt előkészítése zajlik, ami megoldja a Holding tartozásainak kezelését.
  • Pénteken azonban érkezett a bejelentés, hogy a Csepel Holding felszámolását a törvényszék jogerősen elrendelte.
  • A felszámolási eljárás

    kezdő időpontja: 2020.06.11.

A Csepel árfolyama 6,9 százalékkal került  lejjebb pénteken, míg idén 45,3 százalékos mínuszban van.

(BÉT)

Forrás: portfolio.hu


  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr315808698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása