CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"A csepeli fideszes propaganda akkor is hazudik, ha kérdez..."

2020. június 16. 00:03 - csú

abel-lepel_onmagat_leplezi_le_abel_attila_2.pngLeleplezte önmagát? Ábel Attila, a kommunikációért felelős 21. kerületi alpolgármester.  Ő és népes csapata  érvényesíti a cenzúrát a csepeliek közpénzéből fenntartott  médiában  

A közelmúltban blogunk A csepeli lebukás után jól látható: hogyan működik a fideszes cenzúra? címmel változtatás nélkül közölte Kovács Dávid Attila független kerületi önkormányzati képviselő facebookos bejegyzését. A cikk élethű képet adott arról, hogy a Csepeli Hírmondó és a mögötte álló, Ábel Attila alpolgármester vezette fideszes kommunikációs gépezet - a csepeliek közpénzéből - már csírájában miként fojtja el az ellenzéki képviselők valódi megnyilvánulásának lehetőségét. Eddig többnyire szocialist és DK-s helyi politikusok részesültek ebben a "kegyben".

A tények azonban azt mutatják, hogy az első ciklusos, más ellenzéki képviselők számára sincs kegyelem. Kovács Dávid Attila után a közösségi oldalán Dukán András Ferenc a csepeli önkormányzat momentumos képviselője is megírta, hogy milyen kóstolót kapott a kerületi fideszes cenzúrától.

A momentumos képviselő elöljáróban felelevenítette az előzményeket, amelyek szerint a CSH-tól levelet kapott. Ebben  a nagy port kavart, Táncsics utcai hajléktalanszállós botránnyal kapcsolatos cikket kértek tőle 1200 karakter terjedelemben. Megígérték neki, hogy írását változtatás nélkül közlik. Dukán András Ferenc a folytatást A fideszes propaganda akkor is hazudik, ha kérdez - a csepeli adófizetők pénzéből című bejegyzésében így mondta el:

"Gondosan ügyelve a karakterszámra, az eredeti válaszomat addig rövidítve, amíg 1200 karakternél nem volt több, megküldtem a válaszom. De sajnos ez kevés volt ahhoz, hogy megtartsák ígéretüket és

"változtatás nélkül közöljék a lapban".

Kifogás mindig van. Szerintük a válasz nem tartozott eléggé a tárgyhoz, ezért egy QR kódot raktak be egy zárójeles megjegyzésbe, hogy itt lehet megtekinteni a választ. Még egy honlapcímet se. Ki az, aki egy papíros újságot olvasva előveszi az okostelefonját és beolvassa a QR kódot? Mindannyian tudjuk, hogy ilyen olvasó nem létezik vagy egészen elenyésző.

Október 13-án lettem képviselő, azóta többször próbálkoztam azzal, hogy az én képviselői véleményem is megjelenjen az önkormányzati Csepeli Hírmondóban. Most először lett volna erre lehetőség, de úgy tűnik Ábel Attila propagandáért felelős fideszes alpolgármesternek (akinek a kommentárjára természetesen volt hely) és Borbély Lénárdnak még a látszatra sincs igénye, hogy a csepeli közpénzből kiadott önkormányzati lap azoknak a képviselőknek is hangot adjon, akik mást gondolnak, mint ők.

Ha már úgyse kell lerövidíteni a válaszomat 1200 karakterre, akkor itt közlöm teljes terjedelmében:
Nagy örömömre szolgál, hogy több mint 7 hónap után a Csepeli Hírmondó végre lehetőséget biztosít az ellenzéki vélemények megjelenésére is. Az ön által feltett kérdés, sajnos, több téves állítást tartalmaz, annak ellenére, hogy hetekkel ezelőtt a polgármester úrnak is megírtam ezeket. Borbély úr azonban nem válaszolt a levelemre, miközben nem is cáfolta annak tartalmát. Ezzel gyakorlatilag beismerte, hogy hazugságot terjeszt. A levél mindenki számára megtekinthető a Facebook oldalamon.

Sajnálom, hogy egy ilyen fontos ügyben Borbély Lénárd polgármester úr, a hatékony cselekvés és a segítségnyújtás helyett, a hangulatkeltést és a hajléktalanok elleni hergelést választotta. Persze mindez jobban érthető annak fényében, hogy Csepelen a lakosság nem kapott korrekt tájékoztatást a járvány adatairól, s a maszkosztást is csak hetekkel más önkormányzatok után kezdte meg a csepeli hivatal. Miközben a tervezett hajléktalanszálló elleni tiltakozás érdekében helyeztetett el uszitó táblákat a kerületben, inkább arról kellett volna beszélnie, hogy a kormány 220 millió forintot vont el Csepeltől, és a jövő évre is ezt tervezi. A Momentum minden kerületben határozat formájában kéri a rendkívül káros döntés visszavonását, ezért én is benyújtom az első önkormányzati ülésen. Akkor fog kiderülni igazán, hogy Borbély Lénárd számára Csepel vagy a Fidesz az első!

A konkrét kérdésre válaszolva ellenzem, hogy állandó hajléktalanszálló nyíljon Csepel központjában, de erre nincs és nem is volt szándéka a fővárosi önkormányzatnak. Borbély Lénárddal ellentétben én megkérdeztem őket erről és korrekt választ kaptam rá.
Mélységesen elszomorít, hogy a Fidesz-KDNP csepeli képviselői a keresztény értékrendre szégyent hozva, a legkiszolgáltatottabbak ellen szított gyűlöletből kívánnak politikai tőkét kovácsolni!"

A momentumos csepeli ellenzéki képviselő a következő összegzéssel zárja írását: "Így működik a Fidesz hazugsággyára"

 

 

Forrás: Dukán András Ferenc Facebook oldala 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7815811172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.06.17. 22:14:52

Ábel asszony mossa véres lepedőjét . . .
süti beállítások módosítása