CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A látszat és a csaló csal

2020. augusztus 01. 03:21 - csú

sajtoklub-2020-07-06.PNGBayer Zsolt és társai a HírTV Sajtóklubjában

Feladatukhoz híven, versengve szörnyülködtek a jobboldali Sajtóklub részvevői a fotón, amelyen egy fekete rátérdel egy kétéves kisgyerek nyakára. A látványt az amerikai tüntetéshullámhoz kötve, mint annak rémes üzenetét. S legazemberezve a nem kormánypárti médiát, amiért cinkosan elhallgatja az ilyesmit. A műsorvezető felidézte saját blogját, amelyben nekiront azoknak, akik szerinte „ezekkel a nem tudom, micsodákkal naponta közösséget és szolidaritást vállalnak”. S felteszi szónoki kérdését: az ilyen térdelőkkel mi legyen? „A magukat újságíróknak nevező ki...ott bűnözőknek van válaszuk erre a kérdésre?”

Megkockáztatva éktelen haragját, azért én próbálkoznék egy válasszal. Egyfelől a világhálón keringő fotókat és videókat nem árt kételkedve kezelni. A nagy háborgást kiváltó nőverés például nem a mostani tüntetésekhez köthető, hanem egy évekkel ezelőtti személyi torzsalkodáshoz, ráadásul az ütlegelő sem férfi volt, hanem nő. Ha a

Trump-kampány hirdetésébe bekerülhet fotó korábbi ukrajnai (!) rendőrverésről, a magánszorgalmúak sem lazsálhatnak. A gyerek nyakára pedig a netet sajnos ellepő morbid viccelők egyike térdelt. Talán ekként hitte válaszolni a közösségi médiába és bulvárlapokba tucatjával bekerült fotókra, amelyeken fehérek, többnyire kamaszok „viccelnek” a barátjuk nyakára térdelve, utánozva a tüntetéshullámot elindító brutális rendőri tettet. Bornírt reagálások mindkét oldalon. De – bízvást elárulhatom – a magukat újságírónak nem alaptalanul nevezők nem is ezekkel vállalnak szolidaritást, hanem a rendőri brutalitás ellen (túlnyomóan békésen) tüntetőkkel. Hasonlóan az amerikai lakosság (bizony: a csendes többség) kétharmadához.

Forrás: Avar János (Élet és Irodalom)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8216097328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása