CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lesz a csepeli lomtalanítás helyett?

2020. augusztus 01. 05:52 - csú

lomtalanitas_2020-hoz_1.PNG"Választ az FKF Zrt-től még nem kaptam, bár tájékoztattak, hogy beadványom ügyintézési ideje 30 nap és az egy nap híján még nem telt le. Jegyző úr válaszolt, Ő közölte, hogy a Városgazda minden kapacitása le van kötve, így nem tud segíteni."

Kovács Dávid Attila, a csepeli önkormányzat független képviselője személyesen járt utána annak, amit a városvezetőknek kellene megtenni. Írt,  kérdezett, és ami a legfontosabb: nem a színfalak mögött, hanem a nyilvánosság előtt dolgozik. Föltette a sokakat érdeklő kérdéseket az elmaradt lomtalanításról. Tapasztalatait a közösségi oldalán így összegezte:

"Úgy tűnik, hogy körvonalazódik valamiféle megoldás a csepeli lomtalanítással kapcsolatban - végleges döntés napokon belül várható

Segít-e a Fővárosi Közterület-fenntartó vagy az Önkormányzat azoknak a csepelieknek, akik nem tudják elszállítani a háztartási lomjaikat a megadott két budapesti telephelyre? - egyebek mellett ezt a kérdést tettem fel még június 30-án Jegyző úrnak, illetve az Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt-nek. Akkori bejegyzésem itt olvasható: facebook.com/kovacsdavidattila/posts/277872473557043

A lomtalanítás pontosan arra van kitalálva, hogy mindössze a ház elé kelljen lepakolni a feleslegessé vált bútort, fürdőszoba-felszerelést, zongorát stb. és ne kelljen azt megszervezni, hogy ezeket valahogyan elszállítsuk, mert ez a többségnek egyszerűen lehetetlen volna. Így hiába tette lehetővé a csepelieknek az FKF Zrt. azt, hogy két másik kerületben található hulladékudvarba nagyobb mennyiségű lomot tudjanak leadni, ez egyszerűen nem volt életszerű megoldás. Ezért érdeklődtem, hogy az Önkormányzat vagy az FKF tud-e segíteni az érintetteknek.

Választ

az FKF Zrt-től még nem kaptam, bár tájékoztattak, hogy beadványom ügyintézési ideje 30 nap és az egy nap híján még nem telt le. Jegyző úr válaszolt, Ő közölte, hogy a Városgazda minden kapacitása le van kötve, így nem tud segíteni.

Tegnapi hír, hogy az FKF Zrt. mégiscsak valamilyen más rendszerrel szeretné megoldani a koronavírus-járvány miatt elmaradt lomtalanítást pl. Csepelen is. Jómagam azt a tájékoztatást kaptam, hogy ez ügyben folynak az egyeztetések önkormányzatunkkal is, bővebb információ ez ügyben néhány napon belül várható.

Az ötlet viszont az, hogy kombinált gyűjtőpontokat hoznának létre, amelyek viszont már Csepelen lennének, ezekbe lehetne elvinni a lomot. Kicsit olyanformán, mint azok az ideiglenes gyűjtőpontok, ahova a veszélyes, illetve különleges kezelést igénylő hulladékokat lehet leadni. Csak remélni tudom, hogy elegendő ilyen gyűjtőpont kerül majd kialakításra és senkinek nem kell majd kilométereken keresztül mozgatnia például nehéz bútordarabjait.

A lomtalanítás kapcsán ezt a weboldalt érdemes folyamatosan nézni, mert ide fognak felkerülni az új információk: https://www.fkf.hu/tajekoztato-2020-evi-lomtalanitasrol"

Forrás: Kovács Dávid Attila Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2316086336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása