CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Életveszélyes őrület

2020. augusztus 22. 03:02 - csú

koronavirus_magyar_orvosok_-2020-04-18_1.PNGAz orvoslás alaptétele, hogy nem szabad ártani a betegnek. Ezzel teljesen ellentétes az oltásellenesség, a kockázat tagadása, az egyéni védekezés fontosságának alábecsülése

Nemzetközi vírusszkeptikus konferenciát rendez a Magyarok Világszövetsége, a fővédnök Patrubány Miklós elnök. A program szerint magyarországi és külföldi orvosok, gyógyszerészek tartanak majd előadásokat. A rendezvényről felháborodott tagok jelzéseiből értesült a Magyar Orvosi Kamara, és mind a megyei szervezetek, mind az elnökség tagjai elítélik a kezdeményezést.

A MOK felszólította Kásler Miklóst és Pintér Sándort, hogy határozottan lépjenek fel az ilyen kezdeményezések ellen, vizsgálják meg, hogy milyen jogi és hatósági intézkedéseket lehet hozni.

Az orvoslás alaptétele, hogy nem szabad ártani a betegnek. Ezzel teljesen ellentétes az oltásellenesség, a kockázat tagadása, az egyéni védekezés fontosságának alábecslése – mondta az Esti gyorsban Nagy Marcell, a MOK titkára. Az egyik potenciális előadó például azzal próbált érvelni, hogy Németországban nem is a vírus következményei, hanem a félelem miatt haltak meg a legtöbben.

Egy másik azt hirdeti, hogy a Covid-19 még annyira sem veszélyes, mint egy normál szezonális influenza. Nagy Marcell amerikai adatokat idézett, hiszen ott meglehetősen nagy mintán lehet látni, hogy mi történik. Egy „szokásos” influenzát 40-50 millió ember kap el egy járvány idején. Az áldoztok száma 30-40 ezer az adatok szerint ezekben az időszakokban. A koronavírus járványban 5-5,5 millió ember betegedett meg, közülük 170 ezren haltak bele. Ez is mutatja, hogy a koronavírus hatását a „sima” influenzáéval nem lehet összevetni.

A kamara nem kezd boszorkányüldözésbe, a jelenség ellen akar fellépni, amely a hamis biztonságérzet miatt most felerősödött, és ki tudja, milyen érdekek miatt Magyarországon koncentrálódik.

A szervezet megkeresésére Kásler Miklós miniszter reagált, nagyjából annyit, hogy a tervezett konferencia ellen nem tud tenni semmit. Ám kéri a kamarát, hogy értesítse tagjait (azaz minden orvost), hogy a minisztérium a konferencia üzenetével nem ért egyet, attól elhatárolódik.

Forrás: Klubrádió

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7416172314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása