CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Melyik minisztert rúgatná ki Szijjártó?

2020. augusztus 29. 02:43 - csú

pinter_sandor_portre_mokas_1.jpgTesztelték már Pintér Sándort is, mert a tárgyalópartnere fertőzött volt. Nem kívánom, de kérdezem, ha véletlenül ő is ilyen helyzetbe kerül, s home office-ra kényszerül, sietve felmond, vagy megvárja, hogy Szijjártó Péter kezdeményezésére a miniszterelnök kirúgja?

Ha jól értem, Szijjártó Péter egy laza mozdulattal kész lenne kirúgni Gulyás kancelláriaminisztert, ha az ő beosztottja lenne. Mert Gulyás Gergely szerda óta nyilvánvalóan home office-ban dolgozik, hisz hatósági karanténba került, miután szombaton egy fertőzött valakivel bulizott együtt. Normális országban kérhetne táppénzt a karantén idejére, de nálunk ezt épp az ő kormánya tiltotta meg - marad a home office. Csak így, magától, „szakszervezetesdi” nélkül, pusztán a munkája fontossága okán.

A külügyminiszter az

ország helyzetének és a világpolitika alakulásának elemzése közben/helyett fontosnak tartotta hangsúlyozni a majdnem száz nagykövetünk előtt: vicceskedtek ugyan az érdekvédők, hogy engedje haza dolgozni legalább az iskolás gyereket nevelőket, krónikus betegeket, de ő egy kőszikla (amint azt neve is mutatja): megmondta, aki haza akar menni, menjen örökre. Szerinte ettől a következetességtől mennek olyan jól a dolgok a külügyben.

A sok fontos keleti tárgyalása közben nyilván nem tudta elolvasni azokat a felméréseket, amelyek szerint a nagy cégek 70 százalékában a dolgozók ugyanúgy, 18 százalékában jobban teljesítettek a home office alatt, mint előtte. A munkaadóknak adott teljhatalom ellen pedig nemcsak a lesajnált magyar szakszervezetek tiltakoztak, uniós és világszervezetek vezetői írtak az utóbbi hónapokban figyelmeztető leveleket Orbánnak, hogy vegyen vissza a gőgből, és egyeztessen a munkavállalók képviselőivel, mert már így is durván mínuszos az ország jogállami megítélése.

Maszkot még nem láttam a külügyminiszteren, és csak úgy mondom: tesztelték már Pintér Sándort is, mert a tárgyalópartnere fertőzött volt. Nem kívánom, de kérdezem, ha véletlenül ő is ilyen helyzetbe kerül, s home office-ra kényszerül, sietve felmond, vagy megvárja, hogy Szijjártó Péter kezdeményezésére a miniszterelnök kirúgja?

GULYÁS ERIKA (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9616179838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása