CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli dühöngő. Mi folyik a rácsok mögött? Titkosítják a közügyeket?

2020. szeptember 28. 00:02 - csú

amk_nyirfa_utcai_duhongo.jpgA nyugalom megzavarására alkalmas bürokrácia vagy valamilyen politikai szándék miatt nem jutnak dűlőre a lakók a kerületvezetőkkel?

Több mint tíz éve húzódik egy rácsokkal bekerített sportpálya, magyarán egy dühöngő ügye a Nagy Imre Általános Művelődési Központ (ÁMK) közelében. Az indulatok már régóta nem a rácsokon belül, hanem azokon kívül, a környékbeli lakosságánál hullámoznak a nyugalmuk megzavarása miatt. Kovács Dávid Attila, a környék önkormányzati képviselője a sarkára állt, hogy a kerületvezetők végre érdemben orvosolják az ott élők panaszait, és pontot tegyenek az ügy végére. Az új, agilis képviselőnek az eredmények mellett azonban keserűen kellett megtapasztalnia a 10 éves kerületvezetési gyakorlatot is. Őt, a környék képviselőjét nem hívják meg arra a szakmai bejárásra, egyeztetésre, ahol a dühöngő jövőjéről van szó. Kovács Dávid Attila, (még) bírja türelemmel, elszántsággal, optimizmussal. A dühöngő körüli fejleményekről ezt írja közösségi oldalán:

Idén nyáron, a járványhelyzet enyhülésével úgy tűnt, elindult valami, polgármester úr ugyanis ezzel kapcsolatos jelzésem hatására nyitottnak mutatkozott arra, hogy kezdjünk valamit a helyzettel. Röviden: a Nyírfa és az Óvoda utcák találkozásánál van egy sportpálya, ami nagyon sok ott lakót zavar (labdacsattanás, hangos zene, káromkodás), mert egyes oda járó csoportok azt nem rendeltetésszerűen használják.

Még júniusban volt ez ügyben

egyeztetés a Polgármesteri Kabinet egy munkatársával és a lakókkal, aminek hatására elindult egyfajta közös gondolkodás, hogy miképp lehetne ezt az ügyet úgy megoldani, hogy a sportolási, kulturált szabadidő-eltöltési lehetőségek se szűküljenek Csepelen, de az ott lakók jogos igénye a nyugodt pihenése se csorbuljon.

Ennek egyes elemei megvalósultak, mások sajnos kevésbé, amelyekkel kapcsolatban folyamatosan jeleztem a panaszokat az illetékeseknek. Ma láttam polgármester úr Facebook-oldalán (facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/3847207965292766), hogy több más ügy mellett ennek kapcsán is terepbejárásra indult munkatársaival.

Ez mindenképp jó hír, hisz jelzi, hogy számon tartják e problémát. Azt ugyanakkor érthetetlennek tartom, hogy erre jómagam, mint az ÁMK környékének önkormányzati képviselője sajnos nem kaptam meghívást. Pedig a lakóktól folyamatosan informálódok ez ügyben (is), így azt gondolom, hogy tudtam volna új szempontokkal szolgálni e vizsgálódás során is.

Jelenleg annyit tudok, hogy két rendezési terv is polgármester úr asztalán fekszik a "dühöngővel" kapcsolatban, bár a részletekről és esetleges költségekről nem kaptam még tájékoztatást, mint ahogyan egyelőre a mai terepbejárás eredményéről sem. Azt azonban már kértem az illetékesektől, hogy legalább az általam felvetett ügyek és az ÁMK környékén tapasztalható problémák kapcsán kapjak legközelebb lehetőséget arra, hogy részt vegyek ilyen és ehhez hasonló terepfelméréseken. Remélem, hogy legközelebb ez már így lesz!

Forrás: Kovács Dávid Attila Facebook oldala és anzágo

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1916216014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása