CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Nemzeti Összetartozás Pálinkája után jön az összetartozás főzeléke?

2020. október 02. 00:01 - csú

nemeth_szilard_kavar_foz_ustben.PNGNémeth Szilárd még nem a Nemzeti Összetartozás Főzelékét keveri, megelégszik a pacallal

Először azt hittem, mindenki megbolondult. De lehet, hogy csak én. Mindenesetre többször is elolvastam a Gyula tv hírét: "Összeöntötték a Nemzeti Összetartozás Pálinkáját".

Aztán kiderült, hogy egy szép hagyományról van szó. A 21. gyulai pálinkafesztivált ugyan most nem lehetett megrendezni, "de a hagyományokhoz híven idén is elkészült a Nemzeti Összetartozás Pálinkája. A felajánlott anyaországon belüli pálinkákat és határon túli párlatokat egy nyílt hordóban házasították a Városháza kertjében."

Az összeöntött pálinkát a polgármester (tudják, aki feljelentette rémhírterjesztésért a begyében lévő  rokkantnyugdíjast), és a kormánymegbízott jelenlétében megszentelte egy esperes is, hogy biztos legyen a dolog.

Végül is, mit kell annyira csodálkozni. Gondoljunk csak a vérszerződésre, ott

a vért öntötték össze egy kupában. Itt meg a pálinkát. Ezt is, azt is meg lehetett inni. Egy vérből vagyunk te meg én. Mostantól egy pálinkából. Pálinkatestvériség. Az aranyszájú  kormánymegbízott meg is mondta: "Ragaszkodunk a hagyományainkhoz, az értékeinkhez". Az meg csak jó lehet.

Azért picit aggódom. Mi van, ha valahol kitalálják a Nemzeti Összetartozás Főzelékét? Előre szólok: ha összeöntik az általam kedvelt tökfőzeléket a kelkáposztával, amit viszont utálok, nem kóstolom meg. Akkor sem, ha székelykáposztával javítják föl, akár  határon túli, akár nem.

Akkor jöjjön inkább a pálinka!

LENDVAI ILDIKÓ

Forrás: Facebook

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4616221686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.10.03. 22:09:56

2013-ban Németh Szilárd HÁROM ÁLLÁSSAL ÉS JÖVEDELEMMEL RENDELKEZETT, országgyűlési képviselő, fővárosi képviselő, csepeli polgármester! S ebből a havi jövedelemből nem volt 300 ezer forintja, hogy a SAJÁT BARÁTJA SÍREMLÉKÉRE A SAJÁT ZSEBÉBŐL ADAKOZZON! Helyette a csepeliek adójából fizettetett!

“Németh Szilárd Országgyűlési Képviselő Úr részére

Tisztelt Képviselő Úr!

Telefonos megbeszélésünk alapján írásos kérelemmel fordulok Önhöz.
Néhai Barati Attila Pácini polgármesterre emlékezve, síremlék készül Pácin településen.
Ismerve munkásságát, a közért, a közösségért való kiállását, – nagyságát úgy érzem nem tisztem elemezni. De tudom, hogy az itt maradottak kötelessége az elődök munkáját az utókornak megőrizni átadni.!
Az emlékére felállítandó síremlék is közadakozásból történik.
Tisztelettel szólítom meg, hogy lehetőségeihez képest az emlékmű felállítását támogatni szíveskedjen. . . .

Füzérradvány, 2013 október 18.

Köszönettel és baráti tisztelettel Pandák Pál Füzérradvány polgármestere”

Baráti levél, baráti támogatásra felkérés, a baráti körhöz tartozó, elhunyt barát síremlékére adakozásra!
Mi közünk nekünk ehhez! Németh Szilárd országgyűlési képviselő mint magánember lett felkérve egy baráti támogatásra! A volt barát nem ért meg annyit Németh Szilárdnak, hogy a SAJÁT ZSEBÉBE NYÚLJON, ehelyett a mi zsebünkben, a csepeli adófizetők zsebében turkált! Talált is 300 ezer forintot! Szíveskedjék négy év után az összeget és kamatait a csepelieknek visszaadni!

Pandák Pál, Füzérradvány polgármesterének levele, 3. számú melléklet
www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2013/1128/3371etJavtamnyujtasarapdf.pdf
süti beállítások módosítása