CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd szembefordult, szakított Németh Szilárddal?

2020. október 09. 00:02 - csú

borbely-nemeth-777.pngNem hisszük, hogy Borbély Lénárd  pálfordulása őszinte, mert akkor nem játszotta/játszatta volna el azt színjátékot, amit a téma tárgyalásakor, a szeptember 24-i képviselő-testületi ülésen frakciótársaival és a képviselő-testület egészével rendezett

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH)  október 7-én megjelent 19. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Pálforduláson átment polgármester, vita Németh Szilárd Hollandi úti birkózócsarnoka további fejlesztése körül, napirendeket elhallgató tájékoztató képviselő-testületi szeptember végi üléséről, majd a megszokott címszavak: felújítási program, fejlesztések, megújult, végül némi kultúra, sport. Ez a legújabb Csepeli Hírmondó rövid tartalma. Az ország, a kerület gazdasági helyzetéről, az önkormányzat gondjairól, a koronavírus tombolásáról, az egészségügyi intézmények, a mentők gondjairól, a csepeli embereket, a vállalkozókat foglalkoztató napi gondokról meg semmi.

Véleményünk a cikkekről:

1) Borbély Lénárd: megőrizzük a Kis- Duna-partot

Önmaguktól, pontosabban jelen esetben Németh Szilárdtól őrzik meg a Kis-Duna-partot. Úgy látszik Borbély Lénárd újra, immár másodszor rálépett a damaszkuszi útra. Ez a pálfordulás azonban nagyobbnak tűnik a korábbinál. Míg

2010 előtt, ellenzékiként, Németh Szilárd fegyverhordozójaként élharcosa volt a Hollandi útra tervezett szálloda elleni ellenzéki küzdelemnek, a Fidesz 2010 utáni hatalomra kerülése után már támogatta Németh Szilárd oda tervezett birkózócsarnokának és akadémiájának megépítését, sőt javaslatára az önkormányzat anyagilag is hozzájárult. Most szembefordult korábbi önmagával, s egyben egykori mentorával, Németh Szilárddal: „megőrizzük a Kis-Duna-partot”. Nehéz követni a választók megnyeréséért folytatott időnként elvtelen harcát, amit írásában igyekszik a „kizárólag a helyszínnel” magyarázni. Nem hisszük, hogy újabb pálfordulása őszinte, mert akkor nem játszotta/játszatta volna el azt színjátékot, amit a téma tárgyalásakor, a szeptember 24-i képviselő-testületi ülésen frakciótársaival és a képviselő-testület egészével rendezett. 

Három konkrét megjegyzés az írással kapcsolatban

> Az ellenzék Borbély eredeti javaslatát leszavazta, majd egy ellenzéki módosító javaslat került elfogadásra, amit ráadásul a polgármester is megszavazott, ennek függvényében még kevésbé érthető döntésétől való későbbi elállása. 

> Több mint érdekes, hogy eddig a testület nem kapott tájékoztatást arról prospektusról, amiből kiderült: „már nem is egy kollégiumot terveznek a birkózócsarnok mellé, hanem kettőt.”

> Mi lehetett a valódi célja a Borbély-Németh vita testületi nyilvánosság előtti „lejátszásának”? Csak nem, hogy komoly gondok vannak az idei költségvetés teljesítésével, s emiatt, illetve a gazdasági válság miatt a választásokig hátralévő időszak gazdasági programtervezetét is újra kell tervezni? Kíváncsian várjuk 

2) Ülésezett a képviselő-testület

       Az ellenzék is támogatta a módosított telekmegosztást

       Folytatódik a napközis tábor fejlesztése

Az ülésen 29 napirendet javasolt megtárgyalásra a polgármester, ebből kettőt a helyszínen visszavont, egyet pedig az egyik ellenzéki képviselő javaslatára levettek a napirendről. Azóta sem került tisztázásra mi indokolta a költségvetési módosítás és 2020-2024 közötti gazdasági program tárgyalásának elhalasztását. Miért?

Mivel blogunkon több cikk is megjelent a képviselő-testületi üléssel kapcsolatban ezért

olvasóink figyelmébe ajánljuk a következő írásokat:
https://csepeliek.blog.hu/2020/10/05/mit_takart_mirol_terelte_el_a_figyelmet_csepelen_a_nemeth_szilard_koruli_botrany#more16223500  

https://csepeliek.blog.hu/2020/10/01/a_keruletvezetok_vegre_mikor_lesznek_hajlandok_szoba_allni_a_csepeliekkel#more16221668  

https://csepeliek.blog.hu/2020/09/30/dukan_andras_ferenc_csepeli_kepviselo_harca_az_igazsag_bemutatasaert#more16217900  

https://csepeliek.blog.hu/2020/09/24/tovabb_bovul_nemeth_szilard_hollandi_uti_birkozo_birodalma_ezt_a_csepeli_kepviselok_ma_este_megszava#more16211414  

A napközis tábor fejlesztésére reagálva furcsának találjuk, hogy egy ilyen fontos előterjesztésnél nem teszik közzé a mellékleteket, nem ír az előterjesztő arról, hogy milyen fejlesztési elképzelései vannak s nem tér ki arra, hogy lesz-e kapcsolat a tábor mellett megvalósult labdarúgó pálya és a tervezett fejlesztési elképzelések között. 

Ugyancsak kimaradt a cikkből a zöldfelületi stratégiát tartalmazó előterjesztés amely több szakmai kérdést (fenntartási költségek alakulása, a közlekedés, a légkör szennyezettségének csökkentése stb) hagy megválaszolatlanul.

3) Gálaesttel ünnepelték a százéves Munkásotthont

A gálaestről szóló tájékoztatóhoz csak egy megjegyzésünk van. Számunkra érhetetlenek és elfogadhatatlanok a polgármester alábbi, a támogatás feltételeként megfogalmazott mondatatai: „Két dolgot emelnék ki. Az egyik, hogy minden politikai szándékot el kell távolítani a Munkásotthon életéből. A másik, hogy újra kell építeni a bizalmat az önkormányzat és a Munkásotthon között.” 

Milyen politikai szándékról beszélt, s ki volt aki a korábban meglévő bizalmat, az együttműködési megállapodást felrúgta, s leállított minden anyagi (helyi és állami) támogatást? Az általunk is remélt együttműködés csak a nyílt őszinte kibeszélés, és a következtetések és a tanulságok levonása és mindkét fél számára elfogadható együttműködési program alapján lehetséges. Szerintünk ezt várják a csepeliek, nem az üres ígérgetéseket, újabb és újabb feltételek megfogalmazását. 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8316232712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.10.09. 21:53:10

Ugyanarról a személyről van szó mindkét esetben, Németh Szilárdnak voltak politikai szándékai a Munkásotthonnal kapcsolatban! 2002 előtt és után legalább tíz fideszes rendezvényen ült az elnöki pulpituson a Munkásotthonban, s volt pofája azt állítani, sohasem járt a Munkásotthonban!

A Munkásotthon és az önkormányzat közötti bizalmat ő rúgta fel 2010-ben polgármesterré választása után!
süti beállítások módosítása