CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kerületvezetők végre mikor lesznek hajlandók szóba állni a csepeliekkel?

2020. október 01. 00:02 - csú

borbely_abel_nemeth_sorozo_sorozes_2.PNGA csepeliek kizárásával  így dőlnek el a csepeli közügyek, így dönt Csepel jövőjéről  Borbély Lénárd, Ábel Attila és Németh Szilárd? 

Blogunk szeptemberben más-más szerzők cikkeit közölve, négyszer foglalkozott a csepeli HÉV ügyével. A cikkekből érzékelhető vélemények és olvasóink többségének reakciói egyértelműek: nem hisznek már a kormány képviselőinek, Németh Szilárdnak, de a helyi fideszes vezetésnek sem. Ezért nem ártana, ha az önkormányzat vezetése fel merne vállalni egy nyilvános közmeghallgatást, ahol a polgármester a HÉV- ről, a Csepelt érintő kormányzati-, fővárosi fejlesztési tervekről, legalább a valós tényekről adhatna részletes tájékoztatást az érdeklődőknek.

Arról már nem is beszélve, hogy ezekben a kérdésekben közmegegyezésre kellene jutnia az önkormányzati vezetésnek a csepeliekkel, a civil szervezetekkel, a kerületi pártokkal, a gazdaság képviselőivel és a képviselő-testület egészével is, de a fővárossal sem ártana jobb viszonyt kialakítani. A legutóbbi testületi ülésen tárgyalt, 2024-ig szóló gazdasági program tervezetének előkészítése is ékes bizonyítéka, annak, hogy az önkormányzat vezetése nem törekszik a kerület jövőjét meghatározó alapvető kérdésekben semmilyen közmegegyezésre. 

Külön szóvá kell tennünk, hogy

egyetlen szereplő sem merte megemlíteni, hogy a koronavírus okozta vészhelyzet miatt padlóra került magyar gazdaság. Az ország pénzügyi helyzete miatt reális esélye van annak is, hogy a cikkben említett 2030-as határidő is kitolódhat. Csak ígérgetés volt, a valós helyzet senkit nem érdekelt. 

Olvasóink figyelmébe ajánljuk az alábbi linkeken elérhető írásokat:

https://csepeliek.blog.hu/2020/09/07/csepel_ne_is_almodjon_hasznosithato_uj_hidrol_oruljon_a_beigert_galvani_hidnak#more16191956 

https://csepeliek.blog.hu/2020/09/10/ki_tudja_hanyadik_igeret_hev-ugyben_most_eppen_nemeth_szilard_es_furjes_balazs_igerget 

https://csepeliek.blog.hu/2020/09/17/mi_lesz_a_jedlik_gimivel_a_gubacsi_hiddal_a_hev-vel_mi_lesz_csepellel 

https://csepeliek.blog.hu/2020/09/20/hagyjak_beken_a_csepeli_hev-et_eleg_mar_a_bloffolesbol 

V.- A.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7416221668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.10.04. 20:55:29

2013-ban Németh Szilárd HÁROM ÁLLÁSSAL ÉS JÖVEDELEMMEL RENDELKEZETT, országgyűlési képviselő, fővárosi képviselő, csepeli polgármester! S ebből a havi jövedelemből nem volt 300 ezer forintja, hogy a SAJÁT BARÁTJA SÍREMLÉKÉRE A SAJÁT ZSEBÉBŐL ADAKOZZON! Helyette a csepeliek adójából fizettetett!

“Németh Szilárd Országgyűlési Képviselő Úr részére

Tisztelt Képviselő Úr!

Telefonos megbeszélésünk alapján írásos kérelemmel fordulok Önhöz.
Néhai Barati Attila Pácini polgármesterre emlékezve, síremlék készül Pácin településen.
Ismerve munkásságát, a közért, a közösségért való kiállását, – nagyságát úgy érzem nem tisztem elemezni. De tudom, hogy az itt maradottak kötelessége az elődök munkáját az utókornak megőrizni átadni.!
Az emlékére felállítandó síremlék is közadakozásból történik.
Tisztelettel szólítom meg, hogy lehetőségeihez képest az emlékmű felállítását támogatni szíveskedjen. . . .

Füzérradvány, 2013 október 18.

Köszönettel és baráti tisztelettel Pandák Pál Füzérradvány polgármestere”

Baráti levél, baráti támogatásra felkérés, a baráti körhöz tartozó, elhunyt barát síremlékére adakozásra!
Mi közünk nekünk ehhez! Németh Szilárd országgyűlési képviselő mint magánember lett felkérve egy baráti támogatásra! A volt barát nem ért meg annyit Németh Szilárdnak, hogy a SAJÁT ZSEBÉBE NYÚLJON, ehelyett a mi zsebünkben, a csepeli adófizetők zsebében turkált! Talált is 300 ezer forintot! Szíveskedjék négy év után az összeget és kamatait a csepelieknek visszaadni!

Pandák Pál, Füzérradvány polgármesterének levele, 3. számú melléklet
www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2013/1128/3371etJavtamnyujtasarapdf.pdf
süti beállítások módosítása