CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hagyják békén a csepeli HÉV-et! Elég már a blöffölésből!

2020. szeptember 20. 00:02 - csú

nemeth_szilard_kvassay_hid_hev_1.jpgA csepeliek és a Kvassay-híd terhelési próbája? Nekünk most az is jó lenne, ha a HÉV-et békén hagynák! Csinálják meg a hidat, és javítsák meg a nyomvonalát, és kész. Mert jelenleg az a legkézzelfoghatóbb vágyunk, hogy átszállás nélkül végre újra eljussunk a Szent Imre térről a Boráros térre!

Alig pár éve Borbély Lénárd azzal hevítette a csepelieket: milyen jó lesz a kismamáknak, mert a szent Imre térről átszállás nélkül juthatnak el a Nyugatiba! – idézi fel a kecsegtető ígéretet közösségi oldalán HÉV-es hevületek című publicisztikájában Horváth Gyula, aki a folytatásról így beszél:

Most azt halljuk a polgármestert háttérből irányító Németh Szilárdtól (képünkön): milyen jó lesz a csepelieknek, mert átszállás nélkül juthatnak el Szentendrére, de akár Ráckevére is!

A tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen nagy és szélsőséges ígérgetések általában semmi alapjuk nincs! Nem több mint választási ígéret vagy

párt-politikai propaganda.

Nekünk most az is jó lenne, ha a HÉV-et békén hagynák! Csinálják meg a hidat, és javítsák meg a nyomvonalát, és kész. Mert jelenleg az a legkézzelfoghatóbb vágyunk, hogy átszállás nélkül eljussunk a Szent Imre térről a Boráros térre!

Aztán, ha ezt az ígéretet beváltották, akkor megbeszélhetnénk azt, hogy a csepeli HÉV-et hogyan és milyen irányba építsük tovább! Nekünk csepelieknek egyelőre elegendő távlat lenne, ha Dél felé az M0-ig, Észak felé meg a Kálvin térig mehetne!

Nem mondom, hogy a Fürjes Balázs által felmelegített 5-ös METRO elképzelésnek nem lehet majd realitása. Ahhoz azonban sok eurót kell kapnunk. Ez olyan pénz lehet, amit az Európai Unió fog adni, a gazdaságunk helyreállítására. Egyelőre viszont úgy látom, hogy ezek az EU száz-milliárdok éppen az Orbán Viktor miatt (esetleges vétója) vannak a legnagyobb veszélyben!

Amennyiben Magyarország és az EU közötti viszony nem rendeződik, - és a fideszes politika nem változik a demokratikus normák irányába - mind Borbély, mind Németh víziója az álmok birodalmában mard.

Mind a ketten úgy fognak felébredni, (azon a bizonyos intézeti ágyon) hogy belelóg a kezük a bilibe. És ez is csak a kisebbik baj! A nagyobbik az, hogy azok is partnereik lesznek a csalódásban, akik hittek nekik.

Horváth Gyula

Forrás: Facebook

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6316206490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása