CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen eddig harmincegy illegális hulladéklerakatot fedeztek fel...

2020. október 16. 00:02 - csú

szemethegy_csepelen_a_soderos_kornyeken_2018-07-31-444_3.PNGA hárosi terület az illegális szemetelők prédája. A Sóderos környéke is újra és újra megtelik a szeméttel

Már hőtérképen is elérhetőek hazánk legnagyobb illegális hulladéklerakatai. Csepelen 31 ilyet jelez a rendszer, zömmel a Francia-öböl környékén, Hároson, hetet pedig a Petőfi és a Betű utca sarkán, itt vélhetően "újratermelődő" szemétről van szó, azaz többszöri bejelentésről. – ezt közölte közösségi oldalán Kovács Dávid Attila, a csepeli önkormányzat független képviselője. Bejegyzését így folytatta:

Választókörzetemből, az ÁMK környékéről egyetlen bejelentés sem érkezett a hulladékvadászokhoz, persze ez nem azt jelenti, hogy ne lenne ezzel kapcsolatban probléma, hisz magam is többször foglalkoztam már ezzel a kérdéssel és kértem az illetékeseket az intézkedésre.

Emellett szerintem mindenki tapasztalhatja, hogy ennél sajnos sokkal több a szemétlerakat, főként Hároson. Ezeket lehet jelezni akár a

Hulladékvadászoknak is, akik közösségi gyűjtést is indítanak, illetve  önkénteseket is toboroznak a megoldás érdekében.

Bár a kormány vonatkozó programja nagy segítség lehet, jómagam még júliusban javasoltam egy valamivel több mint 9,5 millió forintos átcsoportosítást költségvetésünkben további vadkamerák beszerzésére azért, hogy hatékonyabban szoríthassuk vissza az illegális szemetelést. Erre azt a választ kaptam, hogy minden ilyen irányú igényt ki tud elégíteni az Önkormányzat. Ha tehát valaki úgy gondolja, hogy egy adott területen annyira elburjánzott az illegális szemétlerakás, hogy oda mindenképp érdemes vadkamerát telepíteni, jelezze bátran!

Forrás: Kovács Dávid Attila Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8416237808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása