CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kitől kell majd megvédeni Csepelen a Kis-Duna partját?

2020. október 27. 00:02 - csú

favagok_pusztitasa_a_hollandi_uti_volt_napkozis_tabornal-2018-12-07_focipalya_lesz_5.JPGEzeket a Hollandi úti fákat senki sem védte meg: a favágók zavartalanul dolgozhattak

Nemrég Csepel polgármestere a rendelkezésére álló összes fórumon fogadkozott: Megőrizzük a Kis- Duna-partot. Mi történt? Mi az értelme ennek a fogadkozásnak? Valójában kitől kell megvédeni a Hollandi úton a Kis-Duna partját?

Önmaguktól, pontosabban jelen esetben Németh Szilárdtól védik meg a Kis-Duna-partot. Úgy látszik Borbély Lénárd újra, immár másodszor rálépett a damaszkuszi útra. Ez a pálfordulás azonban nagyobbnak tűnik a korábbinál. Míg 2010 előtt, ellenzékiként, Németh Szilárd fegyverhordozójaként élharcosa volt a Hollandi útra tervezett szálloda elleni ellenzéki küzdelemnek, a Fidesz 2010 utáni hatalomra kerülése után már támogatta Németh Szilárd oda tervezett birkózócsarnokának és akadémiájának megépítését, sőt javaslatára az önkormányzat anyagilag is hozzájárult.

Most szembefordult korábbi önmagával, s egyben egykori mentorával, Németh Szilárddal: „megőrizzük a Kis-Duna-partot”. Nehéz követni a választók megnyeréséért folytatott időnként elvtelen harcát, amit írásában igyekszik a „kizárólag a helyszínnel” magyarázni. Nem hisszük, hogy újabb pálfordulása őszinte, mert akkor nem játszotta/játszatta volna el azt színjátékot, amit a téma tárgyalásakor, a szeptember 24-i képviselő-testületi ülésen frakciótársaival és a képviselő-testület egészével rendezett. 

Három konkrét megjegyzés az írással kapcsolatban

> Az ellenzék Borbély eredeti javaslatát leszavazta, majd egy ellenzéki módosító javaslat került elfogadásra, amit ráadásul a polgármester is megszavazott, ennek függvényében még kevésbé érthető döntésétől való későbbi elállása. 

> Több mint érdekes, hogy eddig a testület nem kapott tájékoztatást arról prospektusról, amiből kiderült: „már nem is egy kollégiumot terveznek a birkózócsarnok mellé, hanem kettőt.”

> Mi lehetett a valódi célja a Borbély-Németh vita testületi nyilvánosság előtti „lejátszásának”? Csak nem, hogy komoly gondok vannak az idei költségvetés teljesítésével, s emiatt, illetve a gazdasági válság miatt a választásokig hátralévő időszak gazdasági programtervezetét is újra kell tervezni? Kíváncsian várjuk 

V.-A.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8916257128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása