CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli útépítés mostohagyermekei

2020. december 08. 00:02 - csú

rossz_ut_a_csepel_muvekben_a_volt_egyedi_gepgyarnal.jpgA volt Egyedi Gépgyár előtti útszakasz olyan rossz, hogy az már nem csak a személygépkocsik vezetőinek, hanem  a teherautók sofőrjeinek  is alapos kihívást jelent. Tengelytörés nélküli végighaladni itt óriási kaland. Csepel Észak- Dél irányú, nagy forgalmi dugót okozó, és mindennapos káosszal akadékoskodó áldatlan állapotán ennek az útszakasznak a járhatóvá tétele sokat segítene.

Horváth Gyula írja közösségi oldalán: Örülök azoknak a híreknek, amelyek arról számolnak be, hogy Csepel családi házas részein utcákat aszfaltoztak, csatornákat javítottak. Sok évtizedes elmaradás pótlása történt meg ezzel. A munkák annak a házsornak a lakóit, ahol elkészült, bizonyára nagyon kellemesen érintik. Mivel ez a tevékenység az egész kerület komfort érzetét pozitívan befolyásolja, mindenkinek hasznos.

Mégis arra kérem a döntéshozókat, hogy figyelmességüket terjesszék ki a volt Csepel Művek Fő útjára, és Központi útjára is. Abban az esetben, ha ezek az utak használható állapotban lennének, sokat segíthetnének a csepeliek nagy részének közlekedésében. 

A volt Egyedi Gépgyár előtti útszakasz olyan rossz, hogy az már nem csak a személygépkocsik vezetőinek, hanem  a teherautók sofőrjei számára is alapos kihívást jelent a tengelytörés nélküli végighaladás. Csepel Észak- Dél irányú, nagy forgalmi dugót okozó, és mindennapos káosszal akadékoskodó áldatlan állapotán ennek az útszakasznak a járhatóvá tétele sokat segítene.

A Vöröskereszt Hajléktalan szállóját is kisebb veszélyeztetéssel érhetnék el a rászorulók, és az adományokkal, eszközökkel, élelemmel és felszerelésekkel közlekedő emberek, és járművek. A METRANS konténereket szállító kamionjai is - azzal, hogy elkerülik a belvárosi lakóövezeteket - nagyarányú lég- és zajszennyezési terheléstől óvhatnák meg a lakosság nagy részét..

Tisztában vagyok a tulajdonjogi, és más problémákkal, de tudom azt is, hogy egy ilyen elkerülő út (egérút) sokat segítene a Csepelről ebbe az irányba közlekedő nagy tömegnek, és az ott élő lakótelepi lakóknak egyaránt. Ha a leleményességet ennek a problémának a megoldására ugyanakkora erővel koncentrálnák, mint a kertvárosi utak megépítése, bizonyára itt is lehetne hasznos, és népszerű munkát végezni. Próbálják meg!

Horváth Gyula

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1116316980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása