CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán stadionmániája egész Csepelt megszívatja

2020. december 11. 00:02 - csú

vituki_atletikai_stadion_atletikai_vb_vilagbajnoksag_2023-ra.jpgAhogyan arról a napokban beszámoltunk, eredetileg 120 milliárd forintra tervezték az atlétikai stadion építésének árát. Mostanra azonban már ott tartunk, hogy a stadion ára már elérte a 178 milliárd forintot. Sőt, könnyen lehet, hogy felfelé fognak kicsúszni a 204 milliárd forintos keretből, ami rendelkezése áll az építkezéshez

Egészen jövő nyárig eltolódhat a HÉV vágányzár Orbán stadionépítési mániája miatt. Szabó Szabolcs bocsánatkérésre szólítja fel a felelősöket.

Várhatóan 2021 augusztusáig meg kell hosszabbítani a csepeli HÉV-vonalon elrendelt vágányzárat - írta meg a Népszava. Mindezt azért, mert az új atlétikai stadion építése csúszik. Tehát úgy tűnik, nem a Kvassay híd felújítása miatt tart még tovább a lezárás, hanem az atlétikai csarnok miatt.

A Kvassay híd rekonstrukciója miatt június végén állt le a HÉV-közlekedés. Az eredeti menetrend szerint viszont a vágányzár csak december végéig tartott volna. Ez idő alatt kellett volna megépülnie azoknak az utaknak is, 

amelyek az atlétikai stadionhoz kellenek.

Ha stadionról van szó, nem sajnálja a pénzt a Fidesz, csak a vírus miatt bajba jutott emberekre ne kelljen költeni.

Ahogyan arról a napokban beszámoltunk, eredetileg 120 milliárd forintra tervezték az atlétikai stadion építésének árát. Mostanra azonban már ott tartunk, hogy a stadion ára már elérte a 178 milliárd forintot. Sőt, könnyen lehet, hogy felfelé fognak kicsúszni a 204 milliárd forintos keretből, ami rendelkezése áll az építkezéshez.

Megkerestük Szabó Szabolcsot, Csepel-Soroksár országgyűlési képviselőjét, hogy megtudjuk, mi a véleménye a késéssel kapcsolatos fejleményekről. A köztársaságpárti politikus portálunknak elmondta:

Korábban már felröppentek olyan kósza hírek, hogy nem indul újra a forgalom a teljes vonalon december 31. után. Akkor egyeztettem minden illetékessel, és megnyugtattak: minden rendben lesz, januártól újra az eredeti nyomvonalon jár majd a hév a Boráros térig.
Nemrég újra arról terjednek a hírek, hogy az atlétikai stadion építése miatt bő fél évvel elhúzódik a vágányzár. Megdöbbentőnek tartom, hogy a több tízezer ember életét befolyásoló döntésről semmiféle hivatalos állásfoglalást nem lehet kicsikarni, csak sejtetések, feltételezések jelennek meg. Még a hévet üzemeltető Máv-Hév Zrt. sem tud mondani semmit.
Egy normális országban ilyen esetben sajtótájékoztatón számolnak be a csúszásról, pontosan elmagyarázzák az okokat, bocsánatot kérnek az utasoktól, és megkeresik a felelősöket.
És elvárnám Németh Szilárdtól (aki a nyáron maga jelentette be a vágányzárral járó felújítás kezdetét) is, hogy álljon a csepeliek elé, és kérjen bocsánatot. De nem ezt teszik, hanem csöndben lapítanak. Miközben nekünk, akik minden nap a hévvel utazunk, napi fél óra veszteséget jelent a totojázásuk. - jelentette ki Szabó Szabolcs.

A csepeli HÉV esete bizonyítja: Orbán stadionmániája nem csak, hogy felfoghatatlanul sokba kerül a magyar embereknek, de a mindennapjaikat is megkeseríti.

Forrás: csepel-soroksar.ezalenyeg.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3716318406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása