CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Titkos válaszok a csepeli „közmeghallgatáson” feltett kérdésekre?

2020. december 19. 00:02 - csú

titok-777_1.pngCsak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja, hogy mit kérdeztek a csepeliek és mit válaszolt a polgármester, aki nem hagyta szóhoz jutni a képviselőket a "közmeghallgatáson"

A járvány miatt az idei közmeghallgatás elmaradt Csepelen. Borbély Lénárd polgármester pótlásként sajátságos módszert választott.

Megjelent a csepel..hu-n hogy a „csepeli önkormányzat minden évben közmeghallgatást tart…..a koronavírus világjárvány miatt…., mindenki a közérdekű kérdését írásban tegye föl és december 1-jéig… legyenek kedvesek elküldeni.” https://csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/13125-online-kozmeghallgatas 

Megjegyzésünka 2011. évi CLXXXIX. számú, a helyi önkormányzatokról szóló törvény 54. §-a szerint „A képviselő-testület évente legalább egyszer előre meghirdetett közmeghallgatást tart,….” A törvényi paragrafust azért idéztük, mert nem az önkormányzat, hanem a képviselő-testület tartja a közmeghallgatást. 

A helyi Szervezeti és Működési Szabályzat meg mindezen túl kimondja, hogy a közmeghallgatáson

a polgármester elnököl. A kérdezők tehát az egész képviselő-testülethez intézhetnek kérdéseket tehetnek javaslatokat. Ebből következően a reagálás, válaszadás joga minden képviselőt megillet.

A honlapon közölt rövid hírből ez nem olvasható ki, ennek ellenkezője viszont igen. A polgármester, véleményünk és a közlemény üzenete szerint nem akarja bevonni a képviselőket a közmeghallatás lebonyolításába, annak ellenére hogy szerintünk, ennek a technikai feltételei megteremthetők. Miért nem hagyja szóhoz jutni a csepeli képviselőket csepel polgármestere?

Hepiend egyelőre nincs, mert az önkormányzati nyilvánosság fórumain egyetlen szó sem hangzott el arról, hogy ki, mit kérdezett. A válaszok is titkosak…

V.-a.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9116327158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása