CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szembejött a rémisztő valóság, a melldöngetésből sunnyogás lett…

2020. december 29. 00:02 - csú

hev_ideiglenes_vegallomas_a_kvassay_hidnal_2.PNGBorbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere bevallotta, hogy fogalma sincs arról, mikor utazhatnak a csepeliek ismét a HÉV-vel a belvárosig. Továbbra is zötykölődhetünk a zsúfolt buszokon vagy állhatunk tehetetlenül a csepeli dugóban. De legalább  világossá vált mindenkinek, hogy a Fidesz országában az épülő Mészáros-stadion elsőbbséget élvez a csepeli emberek mindennapi problémáival szemben.

Dukán András Ferenc, a csepeli önkormányzat momentumos képviselője írja közösségi oldalán:

„A Fidesznek és Borbély Lénárdnak elképzelése sincs arról, hogy mikor utazhatunk mi, csepeliek ismét HÉV-vel a belvárosig. Sőt, igazán nem is érdekli őket ez a kérdés, nekik az a fontos, hogy a Mészáros-stadion építkezése, azaz a közpénz kiszivattyúzása zavartalanul folyhasson. Rémisztő hír ez nekünk, csepelieknek.

Már a nyár folyamán nyilvánvalóvá vált, hogy bizonytalan a HÉV januári újraindítása. Akkor hiába kértük ellenzéki képviselők a polgármestert, hogy járjon közben a csepeliek érdekében és igyekezzen minél több információt és garanciát elérni a HÉV ügyében, Borbély Lénárd és fideszes társai lesöpörték az előterjesztéseket az asztalról, minket pedig rémhírterjesztőknek neveztek. Mit ugrálnak már megint az ellenzéki képviselők, 2021 januárjától újra a belvárosig közlekedik majd a HÉV, kész, pont - mondták a mellüket döngetve és az önbizalomtól majd kicsattanva a csepeli Fidesz pártkatonái. Aztán decemberben szembejött a rémisztő valóság: a Csepeli Hírmondóban Borbély Lénárd, terelve és elsunnyogva a neki feltett kérdést, valójában bevallotta,  fogalma sincs arról, hogy

mikor utazhatunk csepeliek ismét a HÉV-vel a belvárosig. Továbbra is zötykölődhetünk a zsúfolt buszokon vagy állhatunk tehetetlenül a csepeli dugóban. De legalább az interjúból egyértelműen világossá vált mindenkinek, hogy a Fidesz országában az épülő Mészáros-stadion elsőbbséget élvez a csepeli emberek mindennapi problémáival szemben.

Júliusban ezeknek a határozati javaslataimnak a tárgyalását tagadta meg Borbély Lénárd, és szavazta le a napirendre vételt a többi fideszes képviselővel:

  1. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Budapesti Fejlesztési Központtal és a MÁV-HÉV Zrt.-vel egyeztetéseket kezdeményez annak érdekében, hogy a csepeliek megismerjék a terveket a 2021. január 1-jével felálló Csepelt a Boráros térrel összekötő tömegközlekedésről, és az 5-ös metró projekt tervezett ütemezéséről, az azzal összefüggő közlekedési változásokról.
  2. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Budapesti Fejlesztési Központ és a MÁV-HÉV Zrt. irányába jelzi, hogy nem tart elfogadhatónak olyan módosításokat a csepeli HÉV vonalán, amelyek megnövelik a Boráros térre való bejutás idejét. Az Önkormányzat nem támogat olyan fejlesztési terveket, amelyek eredményeképp tömegközlekedéssel a Szent Imre térről a Boráros térre a menetidő hosszabb lenne, mint a 2020. június 1-ei állapot.

Részlet Borbély Lénárd interjújából a Csepeli Hírmondó decemberi számában

-- Mi a legújabb hír a HÉV-sínpályák felújításával kapcsolatban?

-- A HÉV-sínek felújításával december 31-ig kellett volna végezni. A munkálatok még el sem kezdődtek, most viszont az épülő Nemzeti Atlétikai Központ miatt ki kell alakítani HÉV-aluljárókat. Mivel a csepelieknek joguk van tudni, mikor állhat helyre a teljes HÉV-közlekedés, hiteles tájékoztatásért a nemzeti vagyonkezelésért felelős tárca nélküli miniszterhez fordultam, de még nem kaptam választ kérdéseimre.”

Dukán András Ferenc

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7116356956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása