CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szívós harc egy csepeli jogos panasz igazságos, tisztességes lezárásáért

2021. január 02. 00:02 - csú

nyomozas_feltaras.PNG

"A panasz alapos. A nyomozó hatóság határozatát, valamint az eljárás során keletkezett iratokat felülvizsgálva megállapítottam, hogy a nyomozó hatóság megalapozatlanul döntött a feljelentés elutasításáról, mivel a tényállás tisztázása csak nyomozás során lehetséges. Mindezekre tekintettel a rendelkező részben foglaltak szerint a panasznak helyt adtam, és a sérelmezett határozatot hatályon kívül helyeztem.” - Részlet a  Budapesti IX. kerületi Ügyészég határozatából

„Többször írtam már a kitartásról, arról, hogyha szeretnék tisztán látni vagy valamilyen dolognak a végére járni, akkor az nem egy- vagy kétheti munkát jelent.

A mai felgyorsult, rohanó világban egy hír sokszor csak „ötperces” figyelmet kap, aztán jönnek az új hírek és már tovább is lépünk. Talán ezért van az, hogy nagyon sok ügyet nem visz végig az, aki elkezdte.

Ezt az ügyet felvállaltam és megteszek mindent annak érdekében, hogy ilyen vagy ehhez hasonló ne fordulhasson elő és hogy a csepeli lakosok vagyona ne sérülhessen!” -  Ezeket a sorokat Erdősi Éva, Csepel közéletének ismert közszereplője írta a Facebookon. Az egyik harcának eddigi tapasztalatit így összegezte:

"A Budapesti IX. kerületi Ügyészég 2020. október 27.-i határozata szerint nyomozás indul a Királymajori depó ügyében.

A nyomozás persze sokáig elhúzódhat. Akár az is előfordulhat, hogy nem nekem, nekünk adnak igazat, DE valami mégis elkezdődött.

Ki lesz a felelős? Van-e anyagi kár? Mi lesz a következmény? Ezekre a kérdésekre várom és várja Csepel közössége a válaszokat.

A Tűzoltóság melletti depó ügyében még 2019 szeptemberében kerestek meg először a lakók, de

akkor arra kértek, hogy még ne tegyek semmit, megpróbálják saját maguk megoldani a problémát. Aztán mégis úgy döntöttek, hogy segítségemet kérik.

A rövid történet, ha valaki még nem értesült volna erről az ügyről:

2020.03.06.

Első posztom a témában

https://www.facebook.com/erdosi.eva.007/posts/2967326433320133

2020.03.10.

Második posztom a témában.

https://www.facebook.com/erdosi.eva.007/posts/2975685639150879

Kérdés: 2020.03.11 – Válasz: 2020.03.23.

Közérdekű adatigénylésem.

https://kimittud.atlatszo.hu/…/kozterulet_hasznalati_engede…

A közterület használati engedély megtekintésére a járványhelyzet feloldását követő első napon volt lehetőségem 2020.05.25. napján.

Ennek kézhezvételét követően 2020.06.08. napján büntető feljelentést tettem ismeretlen tettes(ek) ellen a csepeli önkormányzat tulajdonában lévő 208261/10 és 208261/11 hrsz.-ú ingatlanok használata tekintetében a Büntető törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény

305.§ Hivatali visszaélés,

376.§ Hűtlen kezelés,

377.§ Hanyag kezelés,

374.§ Gazdasági csalás bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

Feljelentésemet 2020.06.28. napján elutasította a BRFK azzal, hogy bűncselekmény nem történt.

Törvényi lehetőségemmel élve 2020.07.08. napján panasszal éltem az elutasítás miatt, hiszen az általam tett feljelentésben meghatároztam a vagyoni hátrányt (illetve előnyt) ami jelen esetben 420 millió és 4,2 milliárd forint közötti összegre tehető.

A hatóság tájékoztatása szerint a Budapest XX., XXI. és XXIII. kerületi ügyészség illetékességből áttette a panaszom kivizsgálását a IX. kerületi ügyészségre.

A Budapesti IX. kerületi Ügyészég 2020. október 27.-i határozatából idézek:

„Erdősi Éva feljelentő a nyomozó hatóság határozata ellen panasszal élt. Panaszában kifejtette, hogy álláspontja szerint a nyomozó hatóság figyelmen kívül hagyta a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket, nem vizsgálta a feljelentésben hivatkozott közbeszerzési eljárással kapcsolatos aggályokat, a határozat sok helyen ellentmondásos, iratellenes, következtetései ebből adódóan felületesek.

A panasz alapos.

A nyomozó hatóság határozatát, valamint az eljárás során keletkezett iratokat felülvizsgálva megállapítottam, hogy a nyomozó hatóság megalapozatlanul döntött a feljelentés elutasításáról, mivel a tényállás tisztázása csak nyomozás során lehetséges. Mindezekre tekintettel a rendelkező részben foglaltak szerint a panasznak helyt adtam, és a sérelmezett határozatot hatályon kívül helyeztem.”

Többször írtam már a kitartásról, arról, hogyha szeretnék tisztán látni vagy valamilyen dolognak a végére járni, akkor az nem egy- vagy kétheti munkát jelent.

A mai felgyorsult, rohanó világban egy hír sokszor csak „ötperces” figyelmet kap, aztán jönnek az új hírek és már tovább is lépünk. Talán ezért van az, hogy nagyon sok ügyet nem visz végig az, aki elkezdte.

Ezt az ügyet felvállaltam és megteszek mindent annak érdekében, hogy ilyen vagy ehhez hasonló ne fordulhasson elő és hogy a csepeli lakosok vagyona ne sérülhessen!"

Erdősi Éva

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3216344906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása