CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fejcserés számadás Németh Szilárd Hollandi úti betonkolosszusánál

2021. január 18. 00:02 - csú

farkasfej_helyere_csepel_sc_cimer.pngNémeth Szilárdnak (alul) volt képe hozzá...

Újabb forduló zajlott le a Csepel SC Németh Szilárd általi megvétele utáni iszapbirkózásban. 

A magyarnarancs.hu szerint  amíg Borbély Lénárd polgármester a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetőivel tárgyalt, Bese Ferenc, a Fidesz-KDNP által támogatott „független” soroksári polgármester „meglátogatta” Németh Szilárdot. https://magyarnarancs.hu/belpol/soroksar-polgarmestere-meglatogatta-nemeth-szilardot-de-azt-nem-tudni-hogy-csepel-vezetesevel-egyeztetett-e-mar-234687 

Azt nem tudta meg a cikk szerzője, hogy miről tárgyalt a két vezető, azt viszont láthatta, hogy a Csepeli Birkózó Club nevet viselő birkózócsarnok (ahová - úgy tudjuk -  a csepeli birkózók be sem mehetnek) bejáratánál áll a két úriember.

Tőlük balra, az épület faláról eltűnt a korábban látható farkasfej grafika, s helyére a Csepel SC címere került! Hogy mi várható a felek közötti, valószínűleg több menetes küzdelemben?

Szerintünk ebben is a kormány, pontosabban Orbán Viktor fogja kimondani a tutit. Mi meg csak nézhetünk majd, mint Rozi a moziban.

V. - a.

A Németh-Borbély politikai boxmeccs különös következménye, hogy egy kivételes cikk jelent meg a fideszes szócsövekben, a Csepeli Hírmondóban és a csepel.hu-n is. Nem volt előzménye és nem is lesz folytatása. Íme:

A Csepeli Birkózó Club csak kívülről nézheti otthonát

 

2019. november 22-én örömünnepre gyűlt össze a csepeli birkózóélet apraja-nagyja. Akkor nézhették meg a befejezéséhez közeledő munkálatokat az új, modern és minden igénynek megfelelő Kis-Duna-parti csarnokukban. A csepeli birkózók 400 millió forintja került az épületbe, és teljesült régi vágyuk is: a kerület két egyesülete összeolvadt. Készült pár kép is Magyarország egyik legsikeresebb birkózócsapatáról, éppen leendő otthonuk, a csarnok bejárata előtt.

A Hollandi úti csarnokot szeptemberben avatták fel. Ám az átadásra sem az önkormányzat, sem a Csepeli Birkózó Club (CSBC) tagjai nem kaptak meghívót. A csepeli birkózók pedig azóta is csak kívülről nézhetik az „otthonukat”, ahová decemberben mások költöztek. „A választ tudjuk, de nem értjük” – mondta el erről a Csepeli Hírmondónak Märtz József, a CSBC elnöke. „A birkózócsarnok építési programjának kedvezményezettje a csepeli birkózás, elsősorban a Csepeli BC, másodsorban az akkor még létező Pénzügyőr SE birkózószakosztálya volt, amelyek 2019 végén, hosszú évek munkája után egyesültek. Mivel a Béke téri birkózócsarnok felújítására kapott 400 millió forintot is a birkózócsarnok és az akadémia építésére fordították – ezt a pénzt a magyar állam adta erre a célra a csepeli önkormányzat részére ‒, vártuk, hogy térítésmentességet kapunk vagy legalább lelakhatjuk a hozzájárulásunkat a mi igényeink szerint kialakított új csarnokban. De Süle László, az akadémia kurátora az előzmények ismeretében egy etikátlan, elfogadhatatlan és kifizethetetlen bérleti díjat kínált egyesületünknek. Most az önkormányzatnak köszönhetően egy tornateremben edzhetünk, a helyünkre pedig mást költöztettek be” – hangsúlyozta Märtz József.

 „A járvány ellenére is fantasztikus munkát végeztek a birkózóink és edzőink. Az összes őszi országos bajnokságon az összesített pontverseny élén végeztünk. Megkezdtük az alapozást, amit megelőzött versenyzőink teljes körű kardiológiai vizsgálata, amit hálásan köszönünk a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat fő igazgatójának, dr. Dobák Andrásnak, a kardiológusoknak, valamint az önkormányzatnak! November 23-án azonban meglepve tapasztaltuk, hogy a Csepel az Ötkarikáért Sportegyesület ideiglenes tagfelvételét kérte a MBSZ tagjai közé úgy, hogy egyetlen igazolt versenyzővel sem rendelkezett. Elkezdték átcsábítani edzőinket, versenyzőinket. Sőt, december 1-én emailben közölték, hogy ők költöztek a mi pénzünkből, nekünk épített birkózócsarnokba. Semmilyen szakmai ok nem indokolta az újabb csepeli birkózószakosztály létrejöttét. Hacsak az nem, hogy kipipálják a csepeli részvételt az akadémián, de nélkülünk. Ennek a konfliktusnak a csarnokra évek óta váró tizenéves gyerekek a legnagyobb elszenvedői. Ez olyannyira igaz, hogy az előzetesen meghívott birkózóink már a KIMBA hivatalos képességfelmérőjén sem vehettek részt. Mi az együttműködésben hiszünk, és nem értjük, károsnak tartjuk ezt a hozzáállást. Viszont tartozunk annyival a bennünk bízó gyerekeknek és szüleiknek, hogy minden erőnkkel megmutatjuk, hogy így is a legjobbak között maradunk. Ezért a CSEPELI BIRKÓZÓ CLUB vezetése és edzői tűzön-vízen át kitartanak 2021- ben is” – tette hozzá a csepeli birkózók vezetője.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6916375644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása