CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen a józan észt parkolópályára állították vagy karanténba zárták?

2021. január 19. 00:02 - csú

csepeli_pohi_felulrol_madartavlatbol_6.jpgMi folyik itt? Némán őrzik titkukat a kis szobák? A csepeli polgármesteri hivatal felülről. 

Csepel polgármesterének a csepeli HÉV sanyarú jelenéről, kilátástalan jövőjéről nincs új mondanivalója a csepeliek számára. Leveleire a hatóságok és a megcélzott miniszterek, kormánytisztviselők nem válaszolnak. A Jedlik gimi felújítása is egyhelyben jár. A kerületi utak zsúfoltsága egyre tragikusabb. Csepel választott első emberének ez smafu?! De akkor mivel foglalkozik?

Megpróbálja másra terelni, pontosabban elterelni a csepeliek figyelmét. A csepelieket foglakoztató ügyek helyett fideszes belharcokra és ellenzéki politikusok elleni kirohanásokra fordítja erejét.  Borbély Lénárd polgármester januárban is folytatja Karácsony Gergely főpolgármester elleni,  a Fidesz fővárosi vezetést lejárató kampányába illeszkedő nyilatkozatháborúját. Nem rég a  HírTV-nek nyilatkozott (https://hirtv.hu/ahirtvhirei/karacsony-gergelyek-bosszuhadjarata-csepelen-2514529?utm_source=feed&utm_medium=rss), P+R parkoló ügyben. Néhány megjegyzés a nyilatkozattal kapcsolatban: 

„A volt Csepel Művek területét ki is jelölte a kerület - mutatja Csepel Fideszes polgármestere. Borbély Lénárd szerint ide, a HÉV-től alig 100 méterre, uniós forrásból meg is lehetne építeni a parkolót, de a balliberális fővárosi vezetésnek ez sem jó”. Ezek szerint a terület nem az ön kormányzaté, a volt CSM vállalatoké, megszerzése kemény tízmilliókba kerülne, amit, akkor, amikor a kormány milliárdokat von el a fővárostól, a főváros, érthető módon már nem akar finanszírozni. Mint egy korábbi polgármesteri nyilatkozatból kiderült, arról is folyik közös gondolkodás a fővárosi és a kerületi szakemberek között, hogy a HÉV déli irányban való tervezett meghosszabbítása miatt célszerűbb lenne az Erdősor utcához közel telepíteni a buszvégállomást. (https://www.csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/13108-online-egyeztetes-a-csepeli-hev-meghosszabbitasarol 

Egyetértve ez utóbbival, hozzátesszük a mi javaslatunkat: ebben az esetben logikusabb lenne a P+R parkolót is arra a környékre telepíteni. Persze politikai feladatot teljesítve vagdalkozni könnyebb, mint szakmailag és anyagilag is végiggondolni a kialakult helyzetet, és a kerület érdekében az együttműködést keresni mind a fővárossal, mind a kerületi ellenzékkel, civil szervezetekkel, lakosokkal. Sőt, mindezek után, esetleg a képviselő-testület is véleményt mondhatna a témában. Addig is érdeklődve várjuk a választ: mi történt és mi történik a kerületben? Csepelen a józan észt parkolópályára állították vagy karanténba zárták?

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7716387018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása