CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

HÉV helyett parkoló kell Csepelnek? Végállomás a semmi közepén...

2021. január 23. 00:02 - csú

csepeli_hev_ideiglenes_vegallomas_potlo_buszok_-2020_juliusatol.PNGAz igazi megoldás nem az, hogy az egyre dinamikusabban növekvő agglomeráció lakosait Csepelre zuhantatják, hanem az, ha a HÉV-et a Auchan-ig kiviszik, és ott a még olcsón megvásárolható területen hatalmas P+R parkolóházat építenek. Az óriási EU-s pénz a NER-nek erre lehetőséget, és anyagi keretet is adna. Ha a csepelieket is szeretné, nem csak a hatalmat. Ez lenne az a megoldás, ami egy korszerűen működő HÉV-en a csepeli utasokat Budapest belvárosába szállítaná.

Horváth Gyula saját közösségi oldalán Parkolót a gyárba címmel a következő gondolatokat jegyezte le:

„Borbély Lénárd megkapta a feladatot, hogy teljes erőből neki kell mennie Karácsonynak, és az ellenzéki vezetésű fővárosi vezetésnek. Erre a legjobb megoldásnak az áldatlan csepeli parkolási helyzetet találta kézenfekvőnek. Lehet, hogy jól hangzó mondatokat mond, de nagyon kevés igazságot tartalmaz a megszólalása.

1, Már az is nagyon érdekes, hogy az az ember kezdte a fővárosiak felelősségét emlegetni a parkoló ügyében aki még ellenzékben lakásról lakásra járt és aláírásokat gyűjtött azért, hogy a kerület belvárosában a megtervezett, és EU-s pénzből megfinanszírott parkoló lemezek ne épülhessenek meg. Ezzel a vitézségével akkor BL. elérte, hogy sem a parkolók nem épültek meg, és a pénz is elveszett! A most a fővárosban hibást kereső, akkor nem a kerület és az agglomeráció lakóinak érdekeit, és valós szükségleteit nézte, hanem a Fidesz hatalomra jutásának lehetőségét. Nem hiszem, hogy nagyot téved az, aki most sem lát mást az átlátszó erőlködésében.

2, Az is több mint furcsa, hogy BL akkor áll elő a parkoló hiányával, amikor a HÉV-et éppen tönkreteszik. A jelenlegi kilátások szerint Csepelről indul ugyan, de nem jut majd sehová! A Kvassay híd ugyanis nem forgalmi központ, ahová a Csepel sziget lakosai menni szeretnének, hanem egy kihalt építési terület. Végállomás a semmi közepén! Ez nem aggasztja Borbély urat?

3, Parkoló lemez a gyári igen drága kisajátítás helyett máshol, például a Szállítók útjánál is rendelkezésre áll. (Csak érdekességként jelzem, hogy pikk-pakkra meg tudták venni a Csepel SC-t de nem tudják a gyári területet ugyanattól a tulajtól? Hm)

4, Az igazi megoldás nem az, hogy az egyre dinamikusabban növekvő agglomeráció lakosait Csepelre zuhantatják, hanem az, ha a HÉV-et a Auchan-ig kiviszik, és ott a még olcsón megvásárolható területen hatalmas P+R parkolóházat építenek. Az óriási EU-s pénz a NER-nek erre lehetőséget, és anyagi keretet is adna. Ha a csepelieket is szeretné, nem csak a hatalmat. Ez lenne az a megoldás, ami egy korszerűen működő HÉV-en a csepeli utasokat Budapest belvárosába szállítaná. Gyorsvasútként, Korszerű járművekkel, sűrű követéssel, tisztán.

5, Az igazsághoz hozzátartozik, (amit BL elfelejtett mondani, és a híradó elfelejtett bemondani) hogy a kormány elvonásokkal, és visszatartásokkal a főváros költségvetést nagymértékben csökkentette. Ezzel szemben a XXI. kerület alig tizenötmilliárdos költségvetését az év végi zárásra  negyvenmilliárd fölé segítette. Lehet hát Karácsonyt, meg a fővárost ekézni, de nem lehet az igazságokat elhallgatni. Megfordult a világtendencia! Az emberek kezdenek átlátni a hazugságokból szőtt szitákon. Tudják, hogy Borbély Lénárd ezt a gátlástalanságot azért meri, és tudja elkövetni, mert van neki átállt megfizetet barátja. Nem is egy, hanem kettő. Az LMP, és a Bucka (jó pénzért) segíti őt abban, hogy a választói akarattal ellentétesen, a Fidesz hasznára tevékenykedhessenek.”

Forrás: Horváth Gyula FB-oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5816394604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása