CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Van más út, de egyelőre nem Csepelen, hanem a Kvassay hídon túl

2021. február 06. 00:02 - csú

csepeli_kepviselo-testulet_2019-11-06-tol_az_oktober_13-i_valasztas_utan.PNGA régi szétverése, megszüntetése után Csepelen képtelenek, netán nem is akarnak létrehozni egy korszerű helyi televíziót, vagy internetes felületet az itt élők tájékoztatása érdekében. Még a képviselő-testületi ülések interneten való figyelemmel kísérését sem oldották meg, de megkövetelik, hogy az emberek jogkövetők legyenek megfelelő információk hiányában is. És akkor még az eltérő érvek NYILVÁNOS ütközési lehetőségéről nem is beszéltünk

Csepelen több mint tíz éve nincs olyan ÖNKORMÁNYZATI, tehát közpénzből működtetett  fórum, amelyik közéleti ügyekben helyet adna civilszervezeteknek vagy ellenzéki véleményeknek. 

Igazán nem kell messzire menni, hogy találjunk olyan kerületi önkormányzatot, amelyik nem fél többoldalúan megvilágítani egy-egy sokakat érdeklő témát. Elég, ha átmegyünk a Kvassay hídon. A Ferencvárosban azonnal találunk ellenpéldát.

A 9tv – Ferencváros Televíziója  civil véleménynek adott teret. A Galvani híd levezető út-nyomvonalak kapcsán megalakult Van más út – Összefogás a Határúti Kiserdőért civil szervezet aktivistájával készítettek riportot. A Kiserdővédők nem tartják elfogadhatónak egyik tervezett levezető utat sem. Tiltakozásul  petíciót indítottak el, s egyeztetnek(!) a kispesti és ferencvárosi polgármesterrel. 

https://9.kerulet.ittlakunk.hu/hivatalok/210128/video-kiserdovedok-szerint-galvani-projekt-egyik-nyomvonala-sem-jo?_ga=2.206042710.411698674.1611918085-1625105983.1548965125 

Hogy miért foglalkozunk a témával? Először is a

Galvani hídról levezető út-nyomvonalak a csepeli lakosokat is érinteni fogják. Másodszor pedig figyelemmel kísérhetjük: a ferencvárosi önkormányzat televízióján keresztül hogyan kezeli a két dél-pesti kerület önkormányzata a civil szervezetekkel való együttműködés kérdését.

Azt, amire rendkívül ritkán van példa a fideszes vezetésű XXI. kerületben. Ráadásul Csepelen 10 éve megszüntették a CSEPP TV-t, s azóta képtelenek létrehozni egy korszerű helyi televíziót, vagy internetes felületet a csepeliek tájékoztatása érdekében.

Még a képviselő-testületi ülések interneten való figyelemmel kísérését sem oldották meg. Borbély Lénárdnak és csapatának ennyire fontos a csepeliek sokoldalú, korrekt tájékoztatása. Valamitől félnek. Szerintünk csak a nyilvánosságtól! Nagyon.

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr616410952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása