CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gáláns pénzszórás csepeli közpénzből a Nőiszemért? Miért kellett ezt eddig titkolni? Mennyi folyt el Csepelről?

2021. március 19. 00:02 - csú

borbely_lenard_kezeben_a_noi_lelek.PNGBorbély Lénárd:  kezében a Női lélek...mellette Király Nóra, de hol szerepel mindez a csepeli üvegzsebben?

Be kell vallanunk: nem tudtuk, hogy Borbély Lénárd polgármester a Nőiszem Egyesület alapítója, pedig  csepel első polgára a saját fb-oldalán tette közzé Király Nórával készült fényképét, kezében a Női lélek férfi szemmel című kiadvánnyal. A kép alatti szövegből derült ki, hogy a TV2 Mokka reggeli műsorában közösen mutatták be a Női Lélek férfi szemmel c. nőnapi kiadványt. Rákattintva a kép alatti linkre azt is olvashattuk, hogy Borbély a „Női szem” alapítója is egyben. https://tv2play.hu/mokka/fokuszban_a_nok_vedelme_online_konferenciat_hirdettek?fbclid=IwAR1P79D4Q8ZK_avuewiYg0GS5Hg9wsE1-G9js25lkr6Gt9QlozwKABD4Xos     

Biztosak vagyunk abban, hogy a polgármester ez irányú eddigi tevékenységét, szakértelmét, a nők iránti nyitottságát ismerték el a 2016-os alakuló ülésen való részvételükkel „Novák Katalin államtitkár asszony és Pelczné Gáll Ildikó az EP alelnöke” is. https://www.youtube.com/watch?v=GQCPfZPfAdo Talán ez is segített abban, hogy tavaly az egyesület tízmilliókat kapott a kormánytól(!) egy titokzatos adatbázisra. https://nepszava.hu/3083670_tizmilliokat-kapott-a-fidesz-kozeli-noi-egyesulet-egy-titokzatos-adatbazisra 

A Népszava szerint az egyesület „2017 és 2020 februárja között összesen 66 millió forintot kapott – egy

szoftver kifejlesztésére és egy online platform létrehozására.” Egy kis ellentmondást érzékeltünk azonban a cikkben: a TV2-es Mokka műsorhoz írt szöveggel ellentétben a Népszava szerint az egyesületet „a korábbi fideszes újbudai alpolgármester, Király Nóra alapította.” Nem kívánjuk a kettejük közötti esetleges vitát eldönteni, döntsék el párton belül, helyette inkább csak kérdésünk van.

Tavaly november 20-án Király Nóra saját fb oldalán azt írta, hogy „Hatalmas öröm számomra, hogy idén is számos hazai családszervezet csatlakozott hozzánk, az adventi jótékonysági akciónkhoz”

A Király Nóra által  készített listán szerepel a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. is.  

https://www.facebook.com/noiszemmel/community/?ref=page_internal 

Mekkora összeggel támogatta az önkormányzat a komoly állami támogatásban részesülő, Borbély vagy Király által létrehozott civil(??) egyesületet, s ha támogatta, miért nem szerepel az összeg a csepel.hu „Üvegzseb” oldalán? 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7316455238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása