CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elég már a hitegetésből Csepelen! Gerinc kellene a 10 éves ígéret teljesítéséhez

2021. április 15. 00:02 - csú

csigatempo.jpgRég várt jó hírt tett közzé nemrég a csepeli papagájkommandó Egy lépéssel közelebb a gerincút megvalósításához címmel

Örülve a hírnek, a több mint 10 éves történet kapcsán azonban emlékeztetünk. A fideszes kerületvezetők a 2010. szeptember 17-én megjelent Csepel Újságban azt ígérték, hogy „...a gerincút teljes hosszának megépítése nem tűr halasztást ezek a legfontosabb fejlesztési célok Csepelen.” Lassan 11 éves lesz az ígéret.

A keserű tények szerint azonban gerincút teljes hosszának megépítése „tűri a halasztást”, sőt nincs hír a 2020. III.25-én aláírt tervezési keretmegállapodás befejezéséről sem.

Ezi azt jelenti, hogy csúszhat a tervezés. Ez viszont megnehezíti a kisajátításokat majd a kivitelezés megkezdését is. 

https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/varhatnak-a-gerincutra-a-csepeliek-2385071  

A tervezésről tartott csepeli projektmegbeszélésen hangzott el, hogy a „terv várhatóan 2023-ra készül el, a kivitelezés pedig 2024-ben kezdődhet”.  https://www.csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/12619-folytatodik-a-csepeli-gerincut-tervezese 

Mi a szomorú valóság? Íme:

A Magyar Közlönyben március 19-én közzétett kormányhatározat 

file:///C:/Users/Felhaszn%C3%A1l%C3%B3/Downloads/MK_21_045%20(1).pdf 

a benyújtott projektjavaslat lényegét az alábbiakban határozta meg: „A Csepeli Gerincút befejező ütemeinek teljes előkészítése a szükséges területszerzés megkezdésével”. Ezek szerint valamikor befejeződik a tervezés, egyszer lesz, reméljük pozitív döntés az EU támogatásáról, s majd elkezdődhet a területszerzés/kisajátítás, ezt követően az esetleges bírósági eljárások befejeződése után a kivitelezés. Ha 2024-ben valóban elkezdődik, akkor talán 2026-2027-re kész is lesz. Tizennégy-tizenöt évvel az első szakasz átadása után! Addig pedig a csepeliek változatlanul szívják Csepel, a közlekedés okozta környezetszennyezés miatt is híresen rossz levegőjét.

Borbély Lénárd 3 nappal a Csepeli Hírmondó lapzártája után tette közzé a kormányhatározatot, amit a CSH a polgármesterre való tekintettel azonnal leközölt. Ez, persze nem baj, csak illene más, hasonlóan fontos esetekben is, ilyen elnézőnek lenni a szerkesztőnek. A polgármester ellenzékkel kapcsolatos elvárásainál használt kedvenc szavait átvéve: a lapot is „teljesen politikamentesen” kellene szerkeszteni.

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9116488928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása