CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem tették a kirakatba! Polgármesteri önfényezés Csepelen 30 millióból

2021. április 19. 00:02 - csú

borbely_lenard_tv2_kiall_az_atletikai_vb_mellett.PNGOrbán egyik rögeszméje mellett  ingyen érvelt. De! Kedves Olvasó! Látott valahol tájékoztatást arról, hogy az önkormányzat április 7-én 30.480.000 forintos keretszerződést kötött a Comet-marketing Média Szolgáltató és Korlátolt Felelősségű Társasággal a TV2-ben és a Super Tv 2-ben való megjelenés érdekében?

Nem hiszem, hogy sokan vannak az igennel válaszolók. Pedig a szerződést közzétették. Nem a polgármester saját fb oldalán, ahol Borbély úr minden, általa fontosnak tartott pozitív eseményről, ügyről, saját megjelenéseiről, látogatásairól, az ellenzék „bűneiről” azonnal közleményt, tájékoztatást jelentet meg. Az önkormányzat hivatalos honlapján, a csepel.hu-n. Igaz, nem könnyű megtalálni.

Akit érdekel, kövesse a következő linkelési sorrendet: csepel.hu > hivatal, ügyintézés > üvegzseb > Polgármesteri Hivatal > 2021. évi  szerződések > Comet-marketing Kft. - Keretszerződés.

Ugye milyen egyszerű!? Netán elképesztő? Csak nem képzeljük, hogy egy piti 30 milliós tételt kiraknak a kezdőlapra? Esetleg sokan elolvasnák, s utána még kérdezősködnének, megjegyzéseket tennének, talán még véleményt is mondanának. Nincs ilyesmire idő. Egyébként meg a veszélyhelyzetben a polgármester szinte azt csinál, amit akar. Még a 31 milliárdos éves költségvetést is egyedül hagyja/hagyta jóvá, senkinek semmi köze hozzá. Sajnáljuk tőle ezt a pár perces önfényezést? 

Magam is szó nélkül hagynám az ügyet, ha nem közpénzről lenne szó, és ha nem tudnám, hogy

az önkormányzati költségvetésben 2021-re, „lapkiadás-média működési támogatása”címen ~ 70 milliót terveztek be, https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2021/PM/2_2021_R_2021._evi_koltsegvetes.pdf, s ebben még nincs benne a polgármesteri kabinetben dolgozó 3 fős sajtó csoportra fordítandó teljes költség, valamint az egyes önkormányzati társaságok (a Csepeli Városgazda Zrt, Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Kft, Csepeli Városkép Kft.) ez irányú költsége. Azt meg már csak kérdésként vetem fel, hogy mi lett volna, ha ezt a 30 milliót a „bérből és fizetésből élő” óvodapedagógusok bérének emelésére, a tavaly elvont csepeli pedagógusi pótlék okozta veszteségek pótlásra fordították volna. 

Szinte hallom a választ, amelyben a baloldal, az előző szocialista kerületi vezetés bűneit sorolják. Meg Soros, meg oltásellenes baloldal, ellenzék, meg veszélyhelyzet. Ezekhez képest mi az pár perces reklám, amely az önkormányzat és Borbély Lénárd polgármester munkájáról fogja majd korrekten tájékoztatni a csepelieket. Mert a csepeliek nem csak megérdemlik, de el is várják az önkormányzattól az ilyen tájékoztatást is –, szajkózhatják majd egymás után, minden rendelkezésükre álló helyi és kormányzati médiában az önkormányzat fideszes vezetői, képviselői. Persze, ezt is az önkormányzat pénzén!

Végül: szerintem ez a 30 millió tényleg nem sok a 2022-es választási évben várható önkormányzati hivatalos, meg az ide-oda eldugott költségvetési rovatokból elkerülő, eltitkolt kommunikációs kiadásokhoz képest. Ez lehet majd az igazán felháborító!

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5216505552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása