CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csábítás, cselezés, csapdaállítás Csepelen - Egy hét (2021. május 3-május 9.)

2021. május 09. 00:02 - csú

csepel_sc_beke_teri_fobejarat_5.PNGNem oszlanak a viharfelhők a legendás pálya felett. Németh Szilárd állami támogatással megvásárolta a Csepel SC Alapítványt tulajdonló és irányító Kft-t. Ezzel és a Hollandi úti birkózó akadémiával nem csak hatalmas ingatlanvagyonra tett szert az általa létrehozott és működtetett KIMBA nevű alapítvány, hanem meghatározó, államilag is támogatott szereplőjévé vált a csepeli sportnak. És, egyeztetés nélkül diktál, szervez, csábítgatja birodalmába a valamikori Csepel SC keretei között működő sportegyesületeket. Lásd például a Csepel Birkózó Club esetét:

A hétfői magyarnarancs.hu szerint változatlanul nincs előrelépés a Csepel SC Alapítvány és a hozzá tartozó többhektáros ingatlanvagyon változtatási tilalmának feloldása ügyében.

https://magyarnarancs.hu/belpol/nem-kapott-zold-utat-nemeth-szilard-birkozoakademiaja-a-fideszes-onkormanyzattol-237940 

Elvileg nem is lehet, hiszen az önkormányzat képviselő–testületi ülése még nem oldotta fel a területre vonatkozó változtatási tilalmat, de a polgármester – valószínűleg a Németh Szilárd és közte lévő, egyre élesedni látszó személyi és szakmai ellentétek miatt –, nem is mutat semmilyen szándékot a tilalom feloldására. A szakmai ellentétek egyik oka éppen a Csepel SC helyzetének és  jövőjének megítélése lehet. Borbély Lénárd az önkormányzat tulajdonában/kezelésében képzelte el a sportklub vagyonát, illetve az ott működő sportegyesületek irányítását, Németh Szilárd azonban ősszel

keresztül húzta számítását. Állami támogatással megvásárolta a Csepel SC Alapítványt tulajdonló és irányító Kft-t. Ezzel és a Hollandi úti birkózó akadémiával nem csak hatalmas ingatlanvagyonra tett szert az általa létrehozott és működtetett KIMBA nevű alapítvány, hanem meghatározó, államilag is támogatott szereplőjévé vált a csepeli sportnak. És, egyeztetés nélkül diktál, szervez, csábítgatja birodalmába a valamikori Csepel SC keretei között működő sportegyesületeket. Lásd például a Csepel Birkózó Club esetét:
https://csepeliek.blog.hu/2021/05/07/szemelyi_valtozasok_a_csepeli_fideszes_szocsonel_de_ez_titok_volt#more16524456 

Hogy ki lesz a győztes, s mit veszít kettejük párharca miatt a csepeli sport, azt ma még nem lehet tudni.

……….

A csepel.hu-n és a honlap fb oldalán csütörtök délután megjelent, hogy a Budapesti Fejlesztési Központ online lakossági fórumot szervez, május 11-én, délután 17.30 órától a csepeli HÉV jövőjéről. Borbély Lénárd 80 perccel később saját fb oldalán már azt írta a csepel.hu-tól átvett szöveg felé:  „...lakossági fórumot tartunk...közösen.” Akkor most ki nem mond igazat? A tájékoztatóból viszont nem derült ki, hogy a projekt, amihez véleményeket kérnek, hol érhető el. Miért nem? Arról sincs hír, hogy a projekt készítése során kikérték-e az önkormányzat vezetésének véleményét a tervezett fejlesztésekről. A BFK a http://kiemeltkormanyzatiberuhazasokkozpontja.hu/kozlemeny linken közzétett „H5–H6/H7 vonalak összekötése – az észak-déli városi-elővárosi gyorsvasút fejlesztésének előkészítése” című projektje három feladatott fogalmaz meg:

 „> H7 Csepeli és H6 Ráckevei HÉV vonalak korszerűsítése, összekapcsolása és meghosszabbítása a Kálvin térig

> H5 Szentendrei HÉV vonal korszerűsítése

> Részletes megvalósíthatósági tanulmány készítése az észak-déli városi-elővárosi gyorsvasút fejlesztésének Duna alatti összekötésére és az egész észak-déli városi-elővárosi tengelyre….

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2024.03.30.” 

Mindezt 13,7 milliárdos, vissza nem térítendő támogatásból kívánják megvalósítani. 

Szerintünk költői a kérdés: ha határidőre (2024.03.30.) elkészül az „észak-déli városi-elővárosi gyorsvasút” megvalósíthatósági tanulmánya, mikor indulhat maga a kivitelezés? Borbély Lénárd viszont a csepeli HÉV-ről azt nyilatkozta 2019-ben, a választások előtt, hogy: „néhány héten belül ki lehet írni azt a feltételes közbeszerzést, amely révén - a reményeink szerint - 2021 végére már az új szerelvény prototípusa közlekedhet majd a vonalon.”

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/szeneczey-ket-harom-even-belul-a-felujitott-csepeli-hev-en-lehet-majd-utazni-2487891 

Választási ígéret volt, nem lett belőle semmi.

A mav-hev.hu-n viszont az olvasható hogy „A Kvassay híd ideiglenes végállomása és a HÉV-közlekedés autóbuszos pótlása a Boráros térig egy további, jelentős beruházás miatt a már megszokott formában várhatóan 2021. augusztus 31-éig tart.” https://www.mav-hev.hu/hu/h7potlas  Akkor most mi az igazság? Lehet, hogy tényleg 2024.03.30-ig kell még várnunk, hogy átszállás nélkül eljussunk a Boráros térig? Mit szólnak mindehhez a csepeliek?

Egyébként a 21.kerulet.ittlakunk.hu is közzétette a hírt, azonban a végén korrektül hozzátette: 

„Részletek és a fórum előtti napon az online fórumlink elérhető lesz az  m5metro.hu/forum  weboldalon”. Miért hallgatta el a csepel.hu a fórum elérhetőségének linkjét? Féltek, hogy sok csepeli részt venne rajta? 

A hírhez tartozik, hogy a Csepeli Hírmondó e heti számában idézték Vitézy Dávidot, a BFK vezérigazgatóját, aki fb oldalán közölte, rövidesen Csepelen lakossági fórum keretében mutatják be a HÉV fejlesztésével kapcsolatos terveket. Kíváncsian várjuk az erről szóló híreket, különösen azért, mert a polgármester eddig még egy fórumot sem mert összehívni az ügyben.

……….

Németh Szilárd államtitkár, volt csepeli polgármester, aki kétszer is vesztett Csepelen az országgyűlési képviselő választásokon, most államtitkárként járja az országot, nyilatkozik a magyar katonák helytállásáról, s ezt saját fb oldalán szorgalmasan dokumentálja is. A héten debreceni egyetemen, a az ottani TV-ben, a Hír TV-ben járt. Minderről a csepeli önkormányzati, de a csepeli Fidesz honlapja, sőt Ábel Attila alpolgármester által tulajdonolt és szerkesztett csepel.info sem ad semmilyen tájékoztatást. Sőt, ahogy pár hete megírtuk, Németh már a Csepeli Hírmondóban sem kap teret: „Németh Szilárd eltűnt a CSH hasábjairól. Egy szó sincs a birkózásról, migráncsokról, rezsiről, nyúljás pacalról…”

https://csepeliek.blog.hu/2021/04/23/borzalom_csepelen_nemeth_szilardot_kitiltottak_a_fideszes_szocsobol 

Így lett a csepeli fideszes média sztárjából mellőzött politikus a Borbély Lénárd uralta Csepelen. 

Ugyanakkor hazai szereplései megszaporodtak. Mindenhol jelen van ahol el kell adni a kormány politikáját és szükség van egy kis demagógiára vagy a kormány nagyzási hóbortjának alátámasztására. Például most Debrecenben is, ahol a kormánytól fontos, sőt rendkívül megbízatása volt:  kitüntetéseket és okleveleket adott át a magyar haza első tíz űrkatonájának.... Ez alkalomból nyilatkozott a helyi TV-nek is:

„….Oroszországban, Kínában és az Egyesült Államokban már megjelent a felkészülés az űrhadviselésre. Tehát nagyon fontos, hogy a Magyar Honvédség tíz tisztje már megszerezte ennek az alapját.”, 

https://dehir.hu/belfold/vedekezes-kiberterben-es-jarvanyban-nemeth-szilard-szerint-a-magyar-katonak-mindenhol-helytallnak/2021/05/07/?fbclid=IwAR0lci9gqvphb7cANL448T8x7TMNu6vVLaWIQHWHRt74gZWcaAIlh8eNR34  ,

majd hozzátette: „...2010 előtt ez lehetetlen lett volna, hiszen a politikai akarat a magyar honvédség „szétrázásáról” szólt.” Mára elértük, hogy az űrben is a legnagyobbak között vagyunk. Igaz űrállomásunk még nincs, de majd lesz. Kerül amibe kerül. Mindenesetre felkészülünk a harcra. A leghatalmasabbak után kell menni, Európa smafu…. Lehet, hogy Németh Szilárd vezetésével rövidesen egy űrosztagot küldünk az űrbe? 

……….

A Csepeli Utánpótlás Egyesület után hétfőn a Csepeli  DSE-t, a Kézilabda Sportegyesületet mutatta be Borbély Lénárd saját fb oldalán. Nem kívánjuk vitatni az egyesület munkásságát, de van néhány megjegyzésünk a polgármester írásához. Borbély úr azzal kezdte, hogy: „...2010-ben döntöttünk úgy, hogy újjáépítjük a kézilabda sportágat Csepelen.” Előtte is volt a kerületben kézilabda sportegyesület, sőt Csepel korábban a női kézilabda fellegvárai közé tartozott. A Csepeli Kézilabda SE ezen az alapon szerveződött újjá, 2001-ben, s jelenleg is működik. A kézilabda sportág „újjáépítése”, majd a sportcsarnok közpénzből valló megépítése az önkormányzati törvény szerint nem volt önkormányzati alapfeladat, mint ahogy mostani fenntartása és működtetése sem az. Az új csarnok 870 millióba került, létrehozása óta pedig, a TAO törvény alapján, ~ 468 millió forint „látvány–csapatsport támogatás”-t kapott az egyesület, az utánpótlás nevelés feladatainak ellátására. (csepel.hu) Idén a polgármester a képviselő-testületi döntés nélkül hozott költségvetési rendelet 2/b táblázata szerint 60 milliót adott a tavaly befejezett kézilabda csarnok létesítményének támogatására! 

„Érdekességként” megjegyezzük, hogy az önkormányzat vezetése 2010-hez képest idén ~ 150 millió forinttal kevesebb támogatást kíván adni a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnak! Pedig pénz van. Hogy miért csökkenti a támogatást, arra nincs válasz. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4116526408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása