CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borzalom Csepelen: Németh Szilárdot kitiltották a fideszes szócsőből?

2021. április 23. 00:02 - csú

abel_attila_alp_borbely_lenard_pm_morovik_attila_alp.PNGMelyik vonal  fontos a kerületvezetőknek? A kormányé vagy a csepelieké?  Értik, megértik, hogy mit mondanak, mit szeretnének a csepeliek? Ők hárman benne voltak a CSH-ban. De hol van  Pákozdi József alpolgármester? Ami a Csepeli Hírmondó (CSH)  április 21-én megjelent 8. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Most elsősorban a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos témákra koncentrált a Csepeli Hírmondó szerkesztősége. Közel nyolc oldal foglalkozik a járvány elleni küzdelemmel, a vírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet valamilyen hatásával, az ezzel kapcsolatos önkormányzati segítő munkával, a háziorvosok helytállásával. A szerkesztés fő szempontja a kormányzati és helyi önkormányzati elvárások „visszaigazolása” volt.

E közben másfél éve nem írják meg, hogy hány csepeli fertőződött meg, hányan kerültek kórházba, lélegeztetőgépre és közülük hány csepeli embert vesztettünk el. A korrekt tájékoztatás hiánya az oka annak, hogy például „a fideszes szavazók 89 százaléka, az ellenzékiek 58 százaléka nincs tisztában a valós járványhelyzettel.”

Még véletlenül sem kaptak teret a CSH-ban  – most sem –, a helyi civil szervezetek, politikai pártok másképp gondolkodó képviselői, és változatlanul nem található az összeállításban semmilyen reagálás a helyi ellenzéki médiában olvasható, a járvány kezelésével kapcsolatos kritikus véleményekre, javaslatokra. 

De ez még csak hagyján! Németh Szilárd eltűnt a CSH hasábjairól. Egy szó sincs a birkózásról, migráncsokról, rezsiről, nyúljás pacalról…Hogy leszünk meg nélküle? Lehet, hogy hívei már petíciót gyűjtenek a receptjeiért és a közismerten szerény visszafogott gyűlölködéseiért?

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Elkészült utcák

A lap előző, 7. számában még ezt a címet adták a hasonló témakörnek: „Elkészült és épülő utcák” Abban a cikkben „a Horgász, Horgony, Hullám és Diós utca” helyett ez szerepelt: „Horgony, Horgász és a Diós utca és a Hullám utca is elkészült, a Túróczi Balázs utca felújítása pedig jelenleg is tart.” Ugye milyen változatos a lap? Lehet, hogy elfelejtették átnézni az előző szám írásait, netán nem volt mivel kitölteni az aktuális rovatot? Esetleg a meg kellett felelni az önkormányzati vezetők igényeinek, miszerint ha nincs új helyi fejlesztési ügy akkor le kell hozni a régit? Igaz, ebben a cikkben más a sorrend az elkészült utcák felsorolásánál. Na, ugye, hogy vannak változások!

2) Átszállás nélkül a Kálvin térig

A témáról blogunk április 18-án írt néhány sort, a „Lehidaltunk! A kerületvezetők gyávasága megdöbbentő Csepelen – Egy hét (április 12-től április 18-ig)” c. heti összefoglalónkban. Csak azt nem értjük, hogy a kerület életében komoly változást hozható fejlesztés előkészítéséről szóló hír miért nem jelent meg sem a polgármester fb oldalán, sem pedig a csepel.hu-n. Lehet, hogy a szerkesztők egyetértenek akkori cikkünk utolsó két mondatával

„Egyszer, majd valamikor, a közeli vagy távoli jövőben, még a csepeliek is megélik a nagyszerű, felemelő tervek, ígéretek megvalósulását. Hogy addig mi lesz? Átszállás, esőben, hóban, fagyban, forróságban, a Kvassay hídtól a Boráros térig és tovább….” 

3) Hamarosan újabb fejlesztések kezdődnek

    Meghaladja a húszezret a Csepelen beoltottak száma

    Koronavírus: egy gyermekorvos tapasztalatai

    Politikai vita lett a háziorvosoknak nyújtott segítségből

    Segít az önkormányzat

    Újranyitottak az óvodák és az általános iskolák

Jelentős erőfeszítéseket tesz a csepeli fideszes vezetés a COVID-19 világjárvány miatt kialakult országos és helyi állapotok kerületi médián keresztüli bemutatására. A CSH mostani számában megjelent fenti írások ennek az erőfeszítésnek a lenyomatai. Ami nem lenne baj, sőt örömmel fogadhatnánk, ha a valós képet mutatnák. 

Újabb fejlesztésről írnak, csakhogy a cikk legnagyobb része március 22 – április 21 között, immár tizenkétszer jelent meg a csepeli fideszes médiában. Borbély Lénárd polgármester saját facebook oldalán háromszor, a csepel.hu kétszer, a CSH háromszor, Németh Szilárd fb oldala egyszer, az Ábel Attila által működtetett fideszes hírblog háromszor foglalkozott az Egészséges Budapest Programkeretében elnyert 750 milliós fejlesztéssel, a volt szülőotthon átalakításával. Közben elhallgatják, hogy 2010-es hatalomra kerülésük óta több száz millióval csökkentették a helyi egészségügyi intézményrendszer önkormányzati támogatását. Blogunk legutóbb éppen április 21-én foglalkozott a fejlesztéssel.

https://csepeliek.blog.hu/2021/04/21/nemeth-borbely_kakaskodas_a_csepeli_kiskiralysagert_most_a_szulootthon_korul#more16501036 

A 2019 szeptemberében elnyert összeggel kapcsolatban blogunk fenti írásából idézünk: 

„Urak! Be kellene már fejezni az összevissza beszélést. Akkor most mennyit kapott a kerület az utóbbi két évben, mennyit és mire használtak fel a 2,7 milliárdból, mit akarnak csinálni a valamikori szülőotthonban, s mikor fejezik be a beruházást?”

Több mint húszezer beoltottról tudósít a lap, azt viszont másfél éve nem írják meg, hány csepeli fertőződött meg, hányan kerültek kórházba, lélegeztetőgépre és közülük hány csepeli embert vesztettünk el, holott az egészségügyi szakma döntő többsége, a nemzetközi tapasztalatok szerint a járvány elleni küzdelemben óriási jelentősége van a járvánnyal kapcsolatos részletes tájékoztatásnak. A korrekt tájékoztatás hiánya az oka annak, hogy pl. „a fideszes szavazók 89 százaléka, az ellenzékiek 58 százaléka nincs tisztában a valós járványhelyzettel.”https://g7.hu/kozelet/20210415/a-fideszes-szavazok-89-szazaleka-az-ellenzekiek-58-szazaleka-nincs-tisztaban-a-valos-jarvanyhelyzettel/  Mindez és az egyoldalú, nem egyszer hazug kommunikációs kampány, a kormányzati titkolózás, folyamatos politikai taktikázás például a keleti vakcinák rendelésének elhallgatott körülményei, az egészségügyi ellátórendszer valós helyzetének eltitkolása, a világviszonylatban magas halálozási aránnyal kapcsolatos kormányzati felelősség áthárítása, az ellenzék oltásellenességének hamis vádjai vezettek a politikai vitához, az ellenzék és a kormány között. 

Korrektül leírják egy csepeli gyermekorvos tapasztalatait, azt azonban meg sem merik említeni, hogy a gyermek- és háziorvosok, a szülők, a pedagógusok szakmai és érdekvédelmi-, érdekképviseleti szervezetei, de az ellenzéki pártok vezetői is óva intették a kormányt az óvodák, iskolák korai nyitásától. 

Nagyszerű, hogy segít az önkormányzat, csak azt azért érdemes lenne megkérdezni a csepeliektől, hogy mi erről az  véleményük. Hogyan élik meg a vészhelyzetet a munkanélkülivé vált kerületi lakosok, családjaik, milyen segítséget várnának az önkormányzattól? Érzékelik-e a segítséget a minimálbérből, az évtized óta nem változott öregségi nyugdíj minimumból élők, a nagycsaládosok vagy a gyermekeiket egyedül nevelő szülők? Pótolja-e a szociális segélyezés rendszerének többségét átvállaló kerületi kormányhivatal a csepeli önkormányzat által több száz millióval csökkentett szociális kiadásokat? 

A CSH fenti cikkeinek lényeges elemei már az előző számban is megjelentek, ezért olvasóink figyelmébe ajánljuk a legutóbbi számhoz írt véleményünket: https://csepeliek.blog.hu/2021/04/09/mar_a_szinet_sem_birjak_csepelnek_a_hirmondo_gazdai  

4) Csökkent a képviselők tiszteletdíja

A cím feletti szöveg miatt reagálunk immár harmadszor a leírtakra.Óvodapedagósusok és közterületen dolgozók kapják a politikusok pluszpénzét”- olvasható a cím felett. Blogunk előző két cikkében ugyanis reagált a „pluszpénzzel” kapcsolatos hazugságra. https://csepeliek.blog.hu/2021/04/14/csepelen_nem_a_szenteknek_hajlik_maguk_fele_a_kezuk#more16488952 https://csepeliek.blog.hu/2021/04/18/lehidaltunk_a_keruletvezetok_gyavasaga_megdobbento_csepelen_egy_het_aprilis_12-tol_18-ig 

Csak azért, hogy ne kelljen keresgélni a CSH szerkesztőinek és feletteseiknek,  megismételjük mindkét írásunk lényegét

„A politikusok törvényben, illetve helyi szervezeti és működési szabályzatban, közismert rövidítésével az SZMSZ-ben rögzített havi tiszteletdíjáról van szó, nem plusz juttatásról…..ha kevesebbet fordítana az önkormányzat például sportra, sporttal kapcsolatos fejlesztésekre, vagy ha nem önkormányzati pénzből tartanának fenn sportegyesületet, biztos nem kellett volna csökkenteni az óvodapedagógusi pótlékot. Mindehhez hozzátesszük, nem turkálva mások zsebeiben, hogy az önkormányzat négy vezető tisztségviselője évente ~ 50 millió bérrel+járulékokkal+havi költségtérítéssel+személy használatú gépkocsival+benzinköltséggel+a személygépkocsi egyéb fenntartási költségeivel, összesen ~ 56 millióval terheli meg az önkormányzat éves költségvetését. Ebből a jelentős összegből nekik is illett volna egyénileg is hozzájárulni az óvodapedagógusi pótlék teljes összegének visszaállításához. Nem tették. Lelkük rajta!”  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2516509662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása