CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy elfuserált rendszer áldozatai vagyunk Csepelen is

2021. május 31. 00:02 - csú

nemeth_szilard_a_szuper_-2020-07-18_1.JPGA rezsicsökkentés átverője és zászlóvivője nem érti, hogy miért nem hálásak neki az emberek. Polgártársaimmal együtt örültünk a rezsicsökkentésnek, mert jó, ha nem növekednek az árak. Azt hittük, hogy „olcsóbbért”, fogunk szolgáltatást kapni. Ehhez képest ugyanazért a pénzért, egy rossz, elavult szolgáltatást kapunk. "mert a XXI. században ugyan jár a jobb szolgáltatás, de nekünk nem jut! Lehet, hogy kevesebbet fizetünk pár forinttal az áramért, de ennek az összegnek a sokszorosát fizetjük az áramszünet által elromlott gépeink, berendezéseink, kidobott élelmiszereink pótlása miatt. 

2021 május 21-én pártunk és kormányunk (kérésem ellenére) hat órai villanyáram fogyasztástól kímélt meg. Egy hónap alatt immáron harmadszor áramkimaradást produkált a szolgáltató. És, hogy ki ne maradjunk a jóból, még 22-ére is produkáltak egy kis áramszünetet. Korábbiakban nem voltak ilyen hosszúak az áram kimaradások, de jelezték, hogy a rendszer hibás! Azon vezetéken, amire a mi házunk is kapcsolódik, az elmúlt évben gyakoriak voltak az áramszünetek, amik nem csak a szakembernek, de a laikus lakóknak is azt jelezték, hogy a rendszer hibás. (Elöregedett, megsérült, korszerűtlen stb.) Az érdekesség az, hogy míg nálunk áramszünet volt, addig a szomszédnál hétágra világítottak a lámpák, és az utcai közvilágítás is üzemelt. Most is így történt! Délután fél kettőkor kiszaladta házból a kis unokám, és rémült arccal jelezte: papa nincs fény! A „fény megszűnt” és (két pár perces megszakítással) este fél tízig nem is jött vissza.

A XXI. században ez eléggé szokatlan egy fejlett társadalomban. Itt már a gépek, műszerek, berendezéseket mind úgy tervezték, hogy áram folyamatosan van! A csepeli Rózsadombon azonban nincs! Még jó, hogy vannak emlékeim az ötvenes- hatvanas évekről, amikor szüleim gyertyákat, és petróleumlámpákat tartottak kéz közelbe az áramszünet által okozott kellemetlenség áthidalására.  A negyedik óra után, amikor a hűtő már elkezdett csepegni, mégis rávettem magam, hogy telefonáljak. Sok perces gépi-hang szöveg kénytelen hallgatása, és a felkínált sorszámok kiválasztását követően el is jutottam egy ügyintézőhöz. Ő azonban, megnyugtatást és a türelmet kérő szavakon kívül más biztatóval nem tudott szolgálni. Mint ilyenkor szokás, - gondolom, hogy mielőbb szabaduljon - minden kellemetlenségért vállalta a felelősséget a szolgáltató nevében. Gondolom – kiadták neki, hogy ezt mondja, mert bizonyára ez hat a legjobban.

A valóság meg az, hogy egy elfuserált rendszer áldozatai vagyunk. Polgártársaimmal együtt örültünk a rezsicsökkentésnek, mert jó, ha nem növekednek az árak. Azt hittük, hogy „olcsóbbért”, fogunk szolgáltatást kapni. Ehhez képest ugyanazért a pénzért, egy rossz, elavult szolgáltatást kapunk. "mert a XXI. században ugyan jár a jobb szolgáltatás, de nekünk nem jut! Lehet, hogy kevesebbet fizetünk pár forinttal az áramért, de ennek az összegnek a sokszorosát fizetjük az áramszünet által elromlott gépeink, berendezéseink, kidobott élelmiszereink pótlása miatt. Mert a szolgáltató, (legyen az múlti, vagy állami) profitorientált. Abból él, amit megkeres. És, ha nem engedik neki, hogy a termelési költségen kívül a hálózat modernizálásának, karbantartásának költségét az árba építse, akkor ezeket elhagyja. Amennyiben viszont ezek hiányoznak, annak az a törvényszerű következménye, hogy a minőség romlik! Tehát, - mint ezt már meghirdetésénél is sejtettük - a rezsicsökkentés sem más, mint egy hatalmas átverés! /A rezsicsökkentő meg egy termetes átverő!/ Mert azt ugye már mindenki tudja, hogy a „károkat megtérítjük” szlogen sem más átverésnél! Csak azért van, hogy a polgár fogja be a száját. Ne háborogjon, ne kiabáljon, amikor kézzelfogható, hogy átverik. Később már azt csinál, amit akar, mert a rendszer úgy van kimódolva, hogy a kisember csak szívhat!

A nagyhatalmú szolgáltató, és politikai kliensei meg csak nyerhetnek. Ha, másként nem egy éjjel beadott - és hajnalra már meg is szavazott - törvénymódosítással. Ebből aztán törvényszerűen következik, hogy a csepeli proli, és a többi kisember, sose tudja bebizonyítani igazát! Azt, hogy a hűtőgépe, és más fogyasztója éppen a hirtelen bekövetkezett áramkimaradás okán romlott el. Tehát úgy szív, mint a kanadai torkos borz! Nem elég a kellemetlenség, a gyerekfürdetés miatt álmatlan éjszaka, még a bekövetkezett kárt is viselnie kell! Persze nem így van az egész országban! Az igazi Rózsadobon valószínűleg azonnal találnak megoldást az áramkimaradás orvoslására. Bizonyára ott alkalmazzák a leszakaszolás, és az áthidalás fogalmát és a gyors (ha átmeneti is) megoldások alkalmazását. Ott nem szívathatják a delikvenseket, mert ami megy előre, az megy hátra is! Az éj sötétjében képesek ám olyan törvényjavaslatot is beterjeszteni, ami a szolgáltatók megbüntetését hozza. Hacsak: nem Mészáros, vagy Tiborc a tulajdonos!. Ehhez ugyanis; már a fideszes „bátrak” is gyávák!

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző közösségi oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6816570030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása