CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Manipulálás egyetemi fokon Csepel északi határán

2021. június 02. 00:02 - csú

nagyvasartelep_romokban_1.jpgLeleplezték a dugdosott információkat, és ezért ma már nyilvánosak a kormányzat titokban szövögetett tervei. Orbánéknak sikerült kirobbantani egy újabb értelmetlen, felesleges, megosztó szellemi háborút. Kínai egyetem vagy diákváros fog épülni az enyészetnek átadott  nagyvásárcsarnok helyén? Ki és mit fog kiszorítani? 

FUDAN. Mi is a baj azzal, ha kerületünk határában kínai egyetem épül? - teszi fel a kérdést sok csepeli ezekben a hetekben. Erre a jogos kérdésre sem az országos, sem a és politikusok nem adnak kielégítő, és érvek rendszerével alátámasztott választ. Nyomják a megcsontosodott álláspontokon alapuló sablonszerű válaszaikat. Ez a jelenség nem csak erre a tervezett egyetemi beruházásra, hanem más nagyberuházásokra is érvényes.

A világ legnépesebb és az egyik legfejlettebb országa Kína! Évszázados lemaradását hétmérföldes léptekkel hozta be az elmúlt évtizedekben és mára oda jutott, hogy a Marson űrszondájuk landolt. Ezt a gyors felzárkózást a tudomány élvonalához nem tudták volna megtenni, ha nincs kultúrájuknak biztos fundamentumai. De

vannak! Konfúciusz, Lao Ce, évezredes hagyományokat jelent. De ne feledjük, - hogy a társadalom szervezésben, közigazgatásban, tengeri hajózásban és a navigációban, az építészetben, /stb-stb/ ugyanúgy, mint a haditechnika fejlődésében - vannak világraszóló érdemeik.

Ezért a kínai kultúrával, tudománnyal, gondolkodásfejlődéssel nem lehet senkinek ellenvetése. Ezek világszínvonalúak, és most is a minősítések élmezőnyében szerepelnek. Hibát vét tehát az, aki a Fudan egyetem ügyét Kína politikájának, gazdasági, tudományos terjeszkedésére szűkíti le. Egy egyetem nem szűkíti, hanem színesíti az ország tudományos életét, kultúráját, ezért megjelenése üdvös is lehet.

A hiba abban van, ha nem vesszük észre, hogy rossz helyen keressük a baj gyökereit! Mert, azok nem a távoli Kínában, hanem itthon vannak! Az előzőekben felsorolt érvek ugyanis ugyanígy vonatkoznak más nemzetek, más kultúrák termékeire, egyetemeire is. A CEU kiüldözése bizonyítja a hibás gondolkodást, és az érvelés hamisságát a hazai hatalmi körökben! Ennek a gondolkodásmódnak a kormányzati elüldözése mutatja, hogy az egyetemekkel való manipulálás nem oktatáspolitikai, hanem hatalompolitikai kérdés lett Magyarországon. A Fudan egyetemmel nem az a baj, ha jön, hanem az, hogy aljas és önző manipulációkra épül, és nem a magyar ifjúság tájékozódási, és szemléleti körének szélesítésére, hanem a NER-hez kötődő kliens-gazdaság tőkeigényeinek, és gazdagodásának gyarapodására szolgál. Magyarország oktatása és tudománya nincs alárendelt szerepben egyetlen nép, vagy nemzet eredményeivel szemben sem.

Ahol Teller Ede, Szilárd Leó, Neumann János, Szentgyörgyi Albert, Czeizel Endre, Karikó Katalin és számos más világhírű tudós tanult, oda nem szükségszerű hatalmas állami pénzen új egyetemet építeni. Itt nem a tudománynak és a felsőoktatásnak az alapjait kell lerakni, hanem a meglévőket kéne fejleszteni. Egy őszinte, - nem csak a szavakban, hanem a tettekben is - hazafias kormányzásnak éppen ezeket az elért eredményeket, módszereket lenne kutya kötelessége minden anyagi erejével fejleszteni! Azért, hogy azzal a nemzetgazdaságot, és a világegyetem tudományos technikai életét támogassa. Ehhez képest a CEU elüldözése, és a Fudan idehozása nem szolgál tudományos érdekeket!

Az egyiket azért ebrudalták ki, és a másikat azért hozzák ide, hogy az ittenieket sakkban tartsák! Az a kormányzati, hatalmi cél, hogy a tudományos, és felsőoktatási területen is csiki-csuki malomból ismert helyzetet állítsanak elő. Ezeknek a tradicionálisan is szabadelvű magyarországi intézményeknek látniuk kell, hogy a hatalom kezében vannak. A kormányzat bármikor megszüntetheti őket, ha nem teljesítik elvárásait, parancsait, ha nem szolgálják ki (alázatosan) hatalmi túlélésük, fennmaradásuk diktálta feltételeit!

Céltévesztés tehát a Fudan egyetemre verni a balhét a Csepel szigetcsúcson való megjelenésük miatt! Nekik, - ha ez a budapesti jelenlét lenne olyan fontos, hogy utána is néznének annak, hogy nevükkel hogyan él vissza ez a közép európai hatalom - rájönnének, hogy őket ugyanúgy átveri, kihasználja, és hatalmi túlélése uszályába sodorja az orbáni politikai elit, mint a magyar népet.

HORVÁTH GYULA

Forrás: Facebook

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4616571938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása