CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mitől félnek, kitől félnek és miért félnek?

2021. június 26. 00:01 - csú

kosane_emlektabla_nincs_felszerelve_-2021-06-25.jpgN.Kósa Judit  megdöbbentő bejegyzést tett közzé saját fb-oldalán Majdnem címmel. Arról ír, hogy miként hiúsult meg egy olyan emléktábla elhelyezése a IX. kerületben, a Ferenc körúton, amely édesanyjára, Kósáné Kovács Magdára, a sokak által tisztelt és szeretett baloldali politikusra emlékeztetett volna…

„Anyánk a Ferenc körút 39. alá született. Itt élte át a világháborús ostromot és '56-ot, praktikus okokból ugyanabban a pincében. Innen járt iskolába, itt volt az eljegyzése, innen indult az esküvőjére, szülni, dolgozni, végül meghalni. Körülötte kicserélődött szinte az összes lakó, sokat nevettünk azon, hogy néhány gyüttmentet már csak úgy emlegetett, "tudod, aki a Királyék lakásában lakik". Amikor felvitte az isten a dolgát, és képviselő lett, majd miniszter, végül EP-képviselő, sokan azt hitték, odébb áll ő is, valami flancos budai helyre. Esze ágában sem volt.

Amikor tavaly, pár hónappal a nyolcvanadik születésnapja előtt meghalt,

felvetettük az önkormányzatnak, hogy egy ilyen ezer százalékosan ferencvárosi életút - nagyanyánk a Knézich utcában tanított, nagyapánk a László kórházban gyógyított, anyu fiatalon a Leöveyben volt magyartanár - talán megérdemelne egy emléktáblát. Nagy örömünkre Baranyi Krisztina azonnal mellénk állt, elhatározta a tábla felállítását. Rendkívül hálásak vagyunk neki a tettrekészségéért, a munkatársainak pedig a temérdek segítségért.

Ilyen lett volna a tábla.

A Ferenc körút 39. tulajdonosi közössége azonban sajnos pár napja úgy döntött, nem támogatja a megvalósítását, mert "nem jó ötlet a tábla elhelyezése a politikai irányultság kihangsúlyozásával. Egy ilyen jellegű táblának máshol volna a helye".

Vajon hol?”

Forrás: N. Kósa Judit közösségi oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5216605042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása